درمان بیماری آپنه خواب

درمان بیماری آپنه خواب
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

درمان آپنه خواب
برای درمان آپنه خواب گزینه های متفاوتی وجود دارد که با توجه به شدت بیماری و علل زمینه ای آن بهترین درمان انتخاب می شود. روش های درمان آپنه از تغییرات ساده در سبک زندگی آغاز می شوند و گاهی ممکن است به درمان های جدی تری مانند جراحی نیاز باشد. در ادامه به بررسی روش های درمان آپنه خواب می پردازیم.

درمان خانگی آپنه خواب
بسیاری از افراد مبتلا به آپنه خواب خفیف تا متوسط می توانند به طور موثری این وضعیت را در خانه مدیریت کنند. اغلب روش های درمان خانگی آپنه خواب شامل ایجاد تغییرات در سبک زندگی می باشد. برخی از درمان های خانگی آپنه خواب عبارتند از:

کاهش وزن: برای افرادی که اضافه وزن دارند، کاهش وزن یکی از موثرترین راه‌ ها برای کاهش شدت آپنه انسدادی خواب است. میتوانید یک رژیم غذایی سالم را با فعالیت بدنی منظم ترکیب کنید تا زمانی که وزن اضافه از بین برود.
موقعیت یابی خواب: موقعیتی که در آن می‌خوابید می‌ تواند بر نحوه تنفس در طول خواب تاثیر بگذارد برای مثال خوابیدن به پشت می تواند باعث افتادن زبان و بافت های نرم گلو شود و منجر به انسداد راه هوایی شود که علائم آپنه خواب را تشدید می کند. در مقابل خوابیدن به پهلو می تواند به باز نگه داشتن راه هوایی و کاهش احتمال قطع تنفس کمک کند.
پرهیز از مصرف الکل و آرام بخش ها: الکل و آرام بخش ها می توانند ماهیچه های گلو را شل کنند که می تواند دفعات و طول مدت آپنه خواب را در طول خواب تشدید کند. به همین دلیل استفاده از آنها به ویژه در ساعات قبل از خواب توصیه نمی شود.
ترک سیگار: سیگار منجر به التهاب و احتباس مایعات در راه هوایی فوقانی می شود و احتمال فروپاشی آن در هنگام خواب را افزایش می دهد. همچنین افراد سیگاری نسبت به افراد غیر سیگاری بیشتر در معرض ابتلا به آپنه خواب هستند. ترک سیگار می تواند التهاب راه هوایی را کاهش دهد، عملکرد تنفسی را بهبود بخشد و شدت علائم آپنه خواب را کاهش دهد.
چسب بینی (نازال استریپ): نازال استریپ می‌تواند به باز نگه داشتن مجاری بینی با باز کردن آرام سوراخ‌ های بینی کمک کنند و جریان هوا را در طول خواب بهبود بخشند.
مرطوب سازی: هوای خشک می تواند مجاری بینی را تحریک کرده و احتقان را تشدید کند. استفاده از یک دستگاه بخور در اتاق خواب می تواند هوا را مرطوب نگه دارد، احتمال گرفتگی بینی را کاهش دهد و جریان هوا را بهتر کند.
اسپری بینی سالین: برای کسانی که با گرفتگی بینی یا مشکلات سینوسی سر و کار دارند، اسپری های بینی نمکی می توانند با مرطوب کردن و پاک کردن مجاری بینی تسکین موقتی ایجاد کنند. قبل از خواب میتوان از این اسپری ها استفاده کرد تا مجاری بینی کامل تمیز شوند.


فشار جریان هوای همواره مثبت
درمان فشار جریان هوای همواره مثبت برای آپنه خواب متوسط تا شدید توصیه می شود. این درمان با دستگاه CPAP انجام می شود. این دستگاه جریان ثابتی از هوا را از طریق ماسکی که راه هوایی را در هنگام خواب باز نگه می دارد، منتقل می کند.

فشار مثبت دو سطحی راه هوایی
در مواردی که CPAP موثر نباشد یا برای فرد ناراحت کننده باشد، ممکن است از دستگاه BiPAP استفاده شود. این دستگاه فشار هوا را بر اساس فاز چرخه تنفس تنظیم می کند و فشار بیشتری را در هنگام دم و فشار کمتری را در هنگام بازدم ایجاد می کند.

ابزار دهانی
برای موارد خفیف آپنه خواب یا افرادی که نمیتوانند استفاده از دستگاه CPAP را تحمل کنند، میتوان از وسایل دندانپزشکی استفاده کرد. این دستگاه ها مکان فک و زبان را تغییر می دهند تا راه هوایی در حین خواب باز بماند.

جراحی
در موارد نادری که سایر درمان ها با شکست مواجه می شوند، ممکن است جراحی برای اصلاح انسدادهای فیزیکی در راه هوایی توصیه شود. گزینه های جراحی برای درمان آپنه خواب عبارتند از:

یووُولوپالاتوفارینگوپلاستی: در این روش بافت های اضافه گلو برای گشاد شدن راه هوایی برداشته می شوند.
جراحی چانه: در این جراحی موقعیت اتصال ماهیچه زبان برای جلوگیری از فروپاشی راه هوایی تغییر داده می شود.
اینسپایر: در این روش با جراحی وسیله ای کاشته می شود که ماهیچه های راه هوایی را تحریک می کند تا از فروپاشی راه هوایی در هنگام خواب جلوگیری کند.


قرص برای آپنه خواب
هیچ قرص یا داروی خوراکی خاصی برای درمان خود آپنه خواب تایید نشده است، زیرا این بیماری در درجه اول مربوط به انسداد فیزیکی راه هوایی یا مسائل مربوط به تنظیم تنفس مغز است. با این حال، برخی از داروها ممکن است برای رفع علائم یا شرایط مرتبط تجویز شوند. داروهایی که ممکن است در شرایط خاص استفاده شوند عبارتند از:

مودافینیل یا آرمودافینیل: این داروها ممکن است برای کمک به مدیریت خواب آلودگی بیش از حد در طول روز ناشی از آپنه خواب تجویز شوند. آنها به بهبود هوشیاری در طول روز کمک می کنند اما علت اصلی آپنه خواب را درمان نمی کنند.
داروهای ضد احتقان: اگر گرفتگی بینی در تشدید آپنه خواب موثر باشد، پزشک ممکن است ضد احتقان های خوراکی را برای کمک به باز نگه داشتن راه های هوایی در طول خواب تجویز کند.
بنزودیازپین‌ ها: گاهی اوقات پزشکان ممکن است در صورت شدید بودن اختلالات خواب، قرص‌ های خواب‌ آور یا آرام‌ بخش (مانند زولپیدم، لورازپام یا دیازپام) را برای استفاده کوتاه‌ مدت تجویز کنند. با این حال، این داروها باید با احتیاط مصرف شوند، زیرا آرام بخش ها می توانند ماهیچه های گلو را شل کرده و به طور بالقوه آپنه انسدادی خواب را بدتر کنند.


برای درمان آپنه خواب به چه دکتری مراجعه کنیم
اگر مشکوک به آپنه خواب هستید، بهترین نوع پزشک برای مراجعه کردن، متخصص خواب است. آنها برای تشخیص و درمان اختلالات خواب، از جمله آپنه خواب، آموزش دیده اند. پزشکانی که میتوان برای آپنه خواب به آنها مراجعه کرد عبارتند از:

متخصص خواب
متخصص ریه
متخصص گوش و حلق و بینی 
متخصص مغز و اعصاب
متخصص قلب

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/jRQ0y
نظرتان را بنویسید