بیماری التهابی روده
بیماری التهابی روده به بیماری هایی اطلاق می شود که باعث التهاب مزمن در دستگاه گوارش (روده کوچک و روده بزرگ) می شود. علائم بیماری التهابی روده ممکن است به طور ناگهانی ظاهر شوند و باعث گرفتگی شدید معده و اسهال شوند. بیماری التهابی روده اگر شدید باشد میتواند منجر به خونریزی مقعدی شود.
دیورتیکولیت
دیورتیکولیت التهاب کیسه های برآمده در دیواره روده بزرگ است. این کیسه ها دارای عروق خونی ضعیف و شکننده ای هستند به همین دلیل التهاب در آنها میتواند باعث پارگی این عروق خونی شده و در این صورت خونریزی مقعدی رخ میدهد.
آنژیودیسپلازی
آنژیودیسپلازی به عروق خونی غیرطبیعی می گویند که در نقاط مختلف دستگاه گوارش به خصوص در قسمت راست روده به وجود می آیند. این بیماری باعث آسیب به عروق خونی میشود. این نوع خونریزی بدون درد است و رنگ خونی که از مقعد خارج می شود روشن است .
بواسیر یا هموروئید
بواسیر یا هموروئید در اثر پارگی و کشیدگی مویرگ ها و رگ های خونی اطراف مقعد که تحت فشار زیادی قرار گرفته اند به وجود می آید. بر اثر هموروئید سیاهرگهای اطراف مقعد متورم میشوند و گاهی اوقات پوست بر اثر فشار زیاد این تورم می شکند و باعث خونریزی میشود. در اغلب موارد هموروئید مشکل جدی محسوب نمیشود و به دلیل زور زدن زیاد در دستشویی و بلند کردن اجسام سنگین رخ میدهد. بواسیر شایع ترین علت خونریزی مقعدی است.
شقاق یا فیشر مقعدی
شقاق با فیشر مقعدی بر اثر ایجاد ترک ها و شکاف های پوستی در ناحیه ی مقعد ایجاد می شود. شقاق نیز معمولا بر اثر یبوست و زور زدن زیاد برای دفع مدفوع ایجاد میشود. شقاق میتواند به خودی خود بهبود پیدا کند اما گاهی برای بهبود نیاز به درمان دارد. یکی از علائم و نشانه های شقاق مقعدی، وجود خون در مدفوع است .
پرولاپس رکتوم یا افتادگی راست روده
پرولاپس رکتوم عارضه ای است که در اثر بیرون زدگی قسمتی از انتهای راست روده از مقعد به وجود می آید که می تواند باعث ایجاد خونریزی مقعدی شود.
کولیت عفونی
کولیت عفونی در اثر عفونت ویروسی، انگلی یا باکتریایی ایجاد می شود. در اغلب موراد این مشکل به دلیل خوردن آب یا غذای آلوده رخ میدهد. کولیت عفنونی معمولا با اسهال خونی همراه است.
فیستول مقعدی
فیستول مقعدی در اثر ارتباط غیر طبیعی میان دو عضو ناحیه ی مقعد ایجاد می شود که در حالت عادی باید جدا از یکدیگر قرار بگیرند. این ارتباط غیرطبیعی از طریق مجرایی باریک صورت می گیرد که به سطح پوست میرسد . فیستول مقعدی می تواند منجر به خونریزی مقعدی شود .
پولیپ روده و سرطان روده
پولیپ روده در اثر رشد قسمتی از دیواره های راست روده یا روده ی بزرگ ایجاد می شود. درواقع پولیپ ها نوعی تومور بی ضرر هستند اما گاهی از مواقع درمان نکردن آنها میتواند منجر به سرطان شود. پولیپ روده در برخی موارد منجر به خونریزی مقعدی می شود.
بیماری های مقاربتی
برخی از بیماری های مقعدی می توانند باعث التهاب و خونریزی مقعدی شوند از جمله سوزاک، کلامیدیا و سیفلیس. تبخال باعث ایجاد زخم هایی می شود که ممکن است خونریزی کند و همچنین زگیل تناسلی نیز میتواند منجر به مقدار کمی خونریزی مقعدی شود.
زخم های گوارشی
زخم ها و آسیب هایی که در معده و ابتدای روده ی کوچک به وجود می آید می تواند باعث خونریزی مقعدی شود که به شکل ملنا از بدن خارج می شوند. در خونریزی که در اثر زخم های گوارشی رخ میدهد معمولا رنگ خون تیره، سیاه و قیر مانند است.
داروهای خاص
داروهایی مثل وارفارین و آسپرین به منظور کاهش لخته های موجود در خون و رقیق سازی آن مورد استفاده قرار می گیرند . گاهی اوقات داروهای ضد انعقاد می توانند باعث ایجاد خونریزی های داخلی و گوارشی شوند .
کوله سیستیت
کوله سیستیت بیماری است که در اثر التهاب کیسه ی صفرا به وجود می آید و باعث ایجاد خونریزی های گوارشی و مقعدی در فرد می گردد.
کرون روده
کرون روده یک بیماری مزمن است که در اثر التهاب دیواره های روده ی بزرگ و راست روده به وجود می آید. این بیماری می تواند هر بخشی از دستگاه گوارش از دهات تا مقعد را تحت تاثیر قرار دهد و می تواند باعث ایجاد اسهال خونی و خونریزی مقعدی در بیمار شود.