پختن کیک یکی از کارها و هنرهای جذاب است که افراد زیادی به این هنر علاقمند هستند. فرقی نمیکند که کارمند باشند یا خانه دار برای پخت کیک خوشمزه کلی تلاش میکنند اما گاهی اوقات کیک یا خراب میشود، یا ترک میخورد یا پف نمیکند و…
پخت کیک نیز مانند خیلی از کارهای دیگر ترفند یا فوت و فن دارد که با رعایت آنها به کیک دلخواه می رسید. در این مقاله به بررسی بهترین ترفندهای کیک پزی که باید بدانید پرداخته ایم.
فوت و فن کیک پزی
- استفاده از مواد اولیه با دمای محیط
- اهمیت اندازه گیری دقیق مواد
- الک کردن آرد و سایر مواد خشک
- استفاده از روغن و کره به مقدار مناسب
- ترکیب درست مواد
- استفاده از دمای مناسب فر
- جلوگیری از خشک شدن کیک
- خنک کردن صحیح کیک
- استفاده از قالب مناسب
- تزیین حرفه ای کیک
استفاده از مواد اولیه با دمای محیط
برای داشتن کیکی نرم و سبک، همیشه تخم مرغ، کره و شیر را قبل از شروع کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. این کار باعث ترکیب بهتر مواد شده و بافت کیک را بهبود می بخشد.

اهمیت اندازه گیری دقیق مواد
در کیک پزی، رعایت نسبت دقیق مواد بسیار مهم است. برای اندازه گیری آرد از قاشق و الک استفاده کنید تا حجم صحیح را داشته باشید. همچنین برای مایعات از پیمانه های مدرج استفاده کنید.
الک کردن آرد و سایر مواد خشک
الک کردن آرد، بکینگ پودر و کاکائو باعث می شود که این مواد هوادهی شوند و از ایجاد گلوله های درشت جلوگیری شود. این کار در نهایت به نرم تر شدن بافت کیک کمک می کند.
استفاده از روغن و کره به مقدار مناسب
کره باعث ایجاد بافت نرم و روغن باعث رطوبت در کیک می شود. در برخی از رسپی ها ترکیبی از هر دو برای داشتن نتیجه ای بهتر توصیه می شود.

ترکیب درست مواد
اضافه کردن مواد به صورت تدریجی و با هم زدن صحیح اهمیت زیادی دارد. ابتدا مواد خشک و تر را جداگانه مخلوط کنید و سپس به آرامی آن ها را با هم ترکیب کنید تا کیک پف کند و بافت آن سبک باشد.
استفاده از دمای مناسب فر
فر را از قبل گرم کنید تا دمای یکنواختی داشته باشد. همچنین دمای پخت کیک باید مطابق دستور باشد. برای بررسی پخت، خلال دندانی را در وسط کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.
جلوگیری از خشک شدن کیک
برای حفظ رطوبت کیک، بلافاصله بعد از خارج کردن از فر، روی آن را با پارچه نخی بپوشانید. همچنین می توانید بعد از سرد شدن، روی آن را با سلفون بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود.
خنک کردن صحیح کیک
بعد از پخت، اجازه دهید کیک حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در قالب بماند و سپس آن را روی توری سیمی قرار دهید تا کاملاً خنک شود. این کار باعث جلوگیری از خمیر شدن قسمت زیرین کیک می شود.
استفاده از قالب مناسب
از قالب هایی با اندازه مناسب و نچسب استفاده کنید. همچنین قبل از ریختن مایه کیک، کف و دیواره های قالب را چرب و آردپاشی کنید تا کیک به راحتی از قالب جدا شود.
تزیین حرفه ای کیک
قبل از تزیین، کیک را کاملاً خنک کنید. برای داشتن سطح صاف، می توانید قبل از خامه کشی روی کیک را برش بزنید. استفاده از خامه فرم گرفته، گاناش شکلاتی یا میوه های تازه می تواند جلوه ای زیبا به کیک بدهد.

نتیجه گیری
با رعایت این نکات، می توانید کیک هایی خوشمزه، سبک و حرفه ای بپزید. پخت کیک نیاز به دقت و تمرین دارد، اما با این ترفندها قطعاً می توانید مانند یک شیرینی پز حرفه ای عمل کنید. اگر دوست دارید بیشتر از کیک پزی بدانید بر روی لینک کلیک کنید. https://www.linkpin.ir/l/n037/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9-%D9%BE%D8%AE%D8%AA-%DA%A9%DB%8C%DA%A9-%D9%88-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B4%D9%85%D8%B2%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%85-%D9%86%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%B2