بررسی 4 مرحله سیفلیس

بررسی 4 مرحله سیفلیس
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

سیفلیس چیست ؟
سیفلیس یا سفلیس یکی از انواع بیماری هایی است که از طریق رابطه جنسی منتقل می شود، و در دسته بیماری های STD قرار دارد. عامل این بیماری نوعی باکتری به نام Treponema pallidum است. این عامل بیماری از طریق برقراری رابطه جنسی با فرد آلوده و یا بوسه در اطراف زخم های او ایجاد می شود. این بیماری نیاز به درمان فوری دارد زیرا در غیر این صورت آسیب های جدی بر بدن و بر روی قلب و مغز به همراه دارد.

مراحل بیماری سیفلیس
سیفلیس مرحله به مرحله پیشرفت میکند. علائم سیفلیس در هر مرحله متفاوت است. اما ممکن است مراحل با هم تداخل داشته باشند. و علائم همیشه به یک ترتیب اتفاق نمی افتند. ممکن است فرد سال ها بدون علائم به سیفلیس مبتلا باشد. در زیر به بررسی مراحل مختلف بیماری سفلیس و علائمی که ایجاد می کنند می پردازیم.

سیفلیس اولیه
این مرحله از سفلیس بین 3 تا 90 روز بعد از برقراری رابطه جنسی با فرد آلوده ایجاد می شود. مهمترین نشانه سیفلیس اولیه ایجاد زخمی عفونی تحت عنوان شانکر است. این زخم در محل تماس با فرد آلوده ایجاد می شود. زخم شانکر بدون درد است اما عفونت بسیاری را به همراه دارد. شایع ترین محل ایجاد شانکر داخل دهان، اندام جنسی و مقعد است. شانکر به خودی خود در عرض 3 تا 6 هفته بهبود می یابد.

سیفلیس ثانویه
این مرحله از سفلیس مرحله ای پر نشانه به شمار می رود به همین دلیل ممکن است با سایر بیماری های شایع نظیر آنفولانزا و هموروئید به اشتباه تشخیص داده شود. از جمله علائمی که این مرحله ایجاد می کند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تب
گلو درد
کاهش وزن
ریزش مو
درد مفاصل
تورم غدد لنفاوی
با گذر زمان این علائم از بین میروند اما اگر درمان صورت نگیرد فرد همچنان مبتلا به سیفلیس می ماند.

سیفلیس نهفته
اگر سیفلیس درمان نشود، بیماری از مرحله ثانویه به مرحله نهفته منتقل می شود. این مرحله هیچ علامت و نشانه ای را به همراه ندارد به همین دلیل به آن سیفلیس نهفته می گویند. مرحله نهفته می تواند سال ها طول بکشد. علائم ممکن است هرگز عود نکند. اما بدون درمان، ممکن است منجر به بروز عوارضی شود.

سیفلیس ثالثیه
این مرحله آخرین و البته خطرناک ترین مرحله از سیفلیس است که 10 تا 30 % از افرادی که تحت درمان قرار نمی گیرند، دچار آن می شوند. این مرحله ممکن است سالها پس از ابتلا به عفونت اولیه ایجاد شود و منجر به بروز موارد زیر شود:
نابینایی
ناشنوایی
مشکلات ذهنی
بیماری های قلبی
تخریب بافت های نرم و استخوان ها


راه های انتقال سیفلیس
عامل سیفلیس، باکتری ترپونما پالیدوم است. رایج ترین راه انتقال سیفلیس از طریق تماس با زخم فرد مبتلا در حین رابطه جنسی واژینال، دهانی یا مقعدی است. سیفلیس در مراحل اولیه و ثانویه مسری است. گاهی اوقات ممکن است در اوایل دوره نفهته نیز منتقل شود. در موارد نادرتر سیفلیس از طریق بوسیدن منتقل شود. همچنین گاهی در دوران بارداری، زایمان یا از طریق شیردهی به نوزادان منتقل میشود.

سیفلیش از طریق تماس گاه به گاه اشیایی که فرد مبتلا لمس کرده سرایت نمی کند. همچنین با استفاده از توالت، وان حمام، لباس، ظرف غذاخوری، استخر یا جکوزی مشترک با فرد آلوده نیز منتقل نمی شود.
 

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/828qW
نظرتان را بنویسید