طرز تهیه شله زرد برای ۴ نفر | آموزش گام به گام با جزئیات کامل برای مبتدی‌ها

طرز تهیه شله زرد برای ۴ نفر | آموزش گام به گام با جزئیات کامل برای مبتدی‌ها
ذخیره سازی
1
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
matson

شله‌زرد یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانیه که معمولاً در مناسبت‌های خاص، نذرها یا دورهمی‌های خانوادگی سرو می‌شه. اگه تازه‌کارید و تا حالا شله زرد درست نکردید، نگران نباشید! توی این آموزش قراره طرز تهیه شله زرد برای ۴ نفر رو کاملاً گام‌به‌گام و با تمام نکات ریز و درشت بهتون یاد بدم.

مواد لازم برای تهیه شله زرد برای ۴ نفر

مواد لازممقدار
برنج ایرانی۱ پیمانه
شکر۲ پیمانه
زعفران دم‌کرده۳ قاشق غذاخوری
گلاب۱/۲ پیمانه
خلال بادام۳ قاشق غذاخوری
کره۵۰ گرم
دارچین و پودر هلبه مقدار لازم
خلال پسته و دارچین (برای تزیین)دلخواه

نکته: حتماً از برنج ایرانی استفاده کن چون لعاب بیشتری می‌ده و شله زرد رو خوش‌طعم‌تر می‌کنه.

مراحل طرز تهیه شله زرد برای ۴ نفر

مرحله اول: خیساندن برنج

از شب قبل، برنج رو بشور و با ۴ لیوان آب بذار خیس بخوره. این کار باعث می‌شه پختش راحت‌تر بشه و زودتر له بشه.

مرحله دوم: پخت اولیه برنج

برنج خیسانده‌شده رو با همون آب داخل قابلمه بریز و روی شعله متوسط بذار. وقتی شروع کرد به جوشیدن، کف روی اون رو بگیر تا شله زردت شفاف‌تر بشه. بعد حرارت رو کم کن و اجازه بده برنج کاملاً بپزه و له بشه (حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت).

مرحله سوم: اضافه کردن زعفران و شکر

حالا زعفران دم‌کرده رو به برنج اضافه کن و هم بزن تا رنگ بگیره. بعد شکر رو اضافه کن. 

نکته مهم: وقتی شکر رو اضافه کردی، شله زرد کمی شل‌تر می‌شه، ولی نگران نباش چون بعداً غلیظ می‌شه.

مرحله چهارم: اضافه کردن خلال بادام و گلاب

در این مرحله خلال بادام، گلاب و پودر هل رو اضافه کن و حدود ۱۵ دقیقه دیگه بذار بجوشه تا عطر مواد به خورد شله‌زرد بره.

مرحله پنجم: اضافه کردن کره

در آخر کره رو اضافه کن و خوب هم بزن تا شله زردت حسابی لطیف و خوش‌عطر بشه.

مرحله ششم: سرو و تزیین

شله زرد رو توی ظرف‌های دلخواه بریز و اجازه بده کمی خنک بشه. بعد با دارچین، خلال پسته، گل محمدی یا هر چیزی که دوست داری تزیینش کن.

نکات مهم برای خوشمزه‌تر شدن شله زرد

زعفران باکیفیت خیلی توی رنگ و طعم شله زرد تاثیر داره. حتماً زعفران خوب دم کن.

شکر رو بعد از پخت کامل برنج اضافه کن چون باعث سفت شدن برنج می‌شه.

می‌تونی برای عطر بیشتر از کمی رنده پوست پرتقال خشک یا هل تازه کوبیده شده استفاده کنی.

سوالات متداول درباره طرز تهیه شله زرد برای ۴ نفر

آیا می‌تونم شکر رو کمتر بریزم؟

بله، بسته به ذائقه‌ات می‌تونی مقدار شکر رو کم یا زیاد کنی. اما نسبت گفته‌شده یه طعم کلاسیک و محبوب ایجاد می‌کنه.

شله زردم زیادی شله شده، چیکار کنم؟

اگه شله زردت خیلی شله شده و آبکیه، کمی بیشتر روی حرارت کم بذارش تا غلیظ‌تر بشه. ولی دقت کن ته نگیره.

چطور بفهمم شله زرد پخته؟

وقتی برنج کاملاً له شد و مخلوط یه‌دست، غلیظ و براق شد، شله زرد آماده‌ست.

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/n5QjD
نظرتان را بنویسید