کیست کلیه چگونه درمان می شود؟

کیست کلیه چگونه درمان می شود؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

تشخیص کیست کلیه
تشخیص کیست کلیه معمولاً با معاینه فیزیکی و بررسی سابقه پزشکی بیمار شروع می شود. در صورت مشکوک بودن به کیست کلیه، از آزمایش های زیر برای تایید تشخیص استفاده می شود:
سونوگرافی
سی تی اسکن
ام آر آی
آزمایش خون
آزمایش ادرار
در موارد نادر، اگر کیست پیچیده مشکوک به سرطانی بودن باشد یا ماهیت آن نامشخص باشد، ممکن است نیاز به انجام بیوپسی داشته باشید.

درمان کیست کلیه
درمان کیست کلیه به نوع کیست و شدت علائم آن بستگی دارد. در اغلب موارد کیست های کلیه ساده، نیازی به درمان ندارند. با این حال، برای کیست های بزرگتر یا همراه با علائم معمولا به درمان نیاز است. در ادامه به بررسی روشهای درمان کیست کلیه می پردازیم.

داروی کیست کلیه
در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که قرص درمان کیست کلیه وجود ندارد، زیرا کیست کلیه نمی تواند با قرص درمان شود. اما برای تسکین درد کیست کلیه می توان از مسکن هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرده. پیش از استفاده از هر دارویی برای کیست کلیه باید با یک فرد متخصص مشورت شود.

تخلیه کیست کلیه
اگر کیست کلیه باعث درد یا ناراحتی قابل توجهی شود، پزشک ممکن است تخلیه کیست را با استفاده از سوزن توصیه کند. این روش می تواند منجر به تسکین موقتی درد شود، اما کیست ها ممکن است به مرور زمان دوباره با مایع پر شوند.

اسکلروتراپی کیست کلیه
اسکلروتراپی شامل تزریق یک محلول شیمیایی به داخل کیست پس از تخلیه آن است تا از پر شدن مجدد آن جلوگیری شود. اسکلروتراپی اغلب برای کیست های بزرگتر یا کیست هایی که پس از تخلیه عود کرده اند مورد استفاده قرار می گیرد.

عمل کیست کلیه
در برخی موارد، به ویژه در مورد کیست های پیچیده یا زمانی که کیست ها علائم قابل توجهی ایجاد میکنند، ممکن است برای درمان کیست کلیه، برداشتن کیست با جراحی ضروری باشد. معمولاً برای عمل کیست کلیه از جراحی لاپاراسکوپی که یک روش کم تهاجمی است استفاده می شود.

عمل کیست کلیه با لیزر
لیزر درمانی برای کیست کلیه یک روش کم تهاجمی است که از انرژی نور متمرکز (لیزر) برای کوچک کردن کیست کلیه استفاده می کند. عمل کیست کلیه با لیزر را می توان طی تخلیه کیست کلیه انجام داد که شامل تخلیه مایع از کیست از طریق یک برش کوچک در پوست است. سپس می توان از لیزر برای از بین بردن یا کوچک کردن کیست استفاده کرد.

عوارض کیست کلیه
اگرچه کیست های کلیه اغلب بی ضرر هستند، اما در موارد خاص می توانند منجر به بروز عوارض جدی شوند. برخی از عوارض کیست کلیه شامل موارد زیر است:
عفونت کیست کلیه
پاره شدن کیست کلیه
انسداد جریان ادرار
فشار خون بالا
سنگ کلیه
نارسایی کلیه (در موارد شدید)
سرطانی شدن کیست (بسیار نادر)
کیست کلیه ممکن است در اثر بزرگ شدن یا وارد شدن فشار زیاد ترکیده شود. ترکیدن کیست کلیه می تواند منجر به خونریزی در داخل کیست یا داخل کلیه شود. عوارض ترکیدن کیست کلیه شامل درد شدید ناگهانی در کمر یا شکم و خون در ادرار (هماچوری) است. اگر کیست پاره شود و باعث خونریزی یا سایر عوارض شود، ممکن است نیاز به مداخله پزشکی مانند تخلیه کیست یا در موارد شدید جراحی باشد.

برای درمان کیست کلیه چی بخوریم؟
هیچ رژیم غذایی خاصی برای درمان مستقیم کیست کلیه وجود ندارد، اما حفظ یک رژیم غذایی سالم می تواند به حمایت از سلامت کلی کلیه و مدیریت برخی از علائم کیست کلیه کمک کند. اگر کیست کلیه دارید موارد زیر را در رژیم غذایی خود رعایت کنید:
هیدراته بمانید و حداقل 8 لیوان آب در طول روز بنوشید.
مصرف نمک را کاهش دهید.
مصرف پروتئین را کاهش دهید (در حد اعتدال مصرف کنید).
میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید.
چربی‌ های سالم مانند روغن زیتون، آووکادو، آجیل و ماهی‌ های چرب استفاده کنید.
مصرف مایعات به ویژه آب در حفظ سلامت کلیه بسیار مهم است برخی دیگر از نوشیدنی های مفید برای کیست کلیه شامل چای زنجبیل، چای نعناع فلفلی، چای بابونه، آب خیار، آب نارگیل، چای سبز و آب هویج می باشد.

آیا کیست کلیه خطرناک است؟
کیست کلیه معمولاً خطرناک نیست، به خصوص زمانی که از نوع کیست کلیه ساده باشد، زیرا اغلب کیست های ساده غیر سرطانی یا خوش خیم هستند. با این حال، در برخی موارد، کیست کلیه می تواند منجر به بروز عوارض شود یا ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد که نیاز به درمان دارد.

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/L96wW
نظرتان را بنویسید