به گزارش پایگاه خبری آزمون دکتری ، ثبتنام و شرکت در آزمون دکتری نیمهمتمرکز سال ۱۴۰۴ در همه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی همچنین دانشگاه آزاد اسلامی ابتدا از ۲۹ مهر آغاز شد و مهلت اولیه نامنویسی در این آزمون تا پنجم آبان بود که تا نهم آبان هم تمدید شد طبق اعلام سازمان ملی سنجش، در مرحله مهلت مجدد ثبت نام آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ بیش از ۲۵ هزار نفر نام نویسی کردند و مجموع داوطلبان این آزمون به ۱۷۳ هزار نفر رسید.
اما بر اساس اطلاعات دفترچه راهنمای ثبتنام، پذیرفتهشدگان دورههای روزانه آموزش رایگان آزمون دکتری نیمهمتمرکز سال ۱۴۰۳ اجازه شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴۰۴ را نداشتند؛ یعنی پذیرفتهشدگان دورههای روزانه آموزش رایگان آزمون دکتری نیمهمتمرکز ناپیوسته سال ۱۴۰۳، چه در دانشگاه یا موسسه قبولی ثبتنام کرده و چه ثبتنام نکرده بودند، اجازه شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴۰۴ را نداشتند.
این موضوع باعث شد شماری از داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ که در این آزمون پذیرفته شده بودند، اما قصد داشتند دوباره در آزمون شرکت کنند، فرصت شرکت در آزمون مجدد را از دست بدهند و نسبت به این موضوع اعتراض کنند؛ بنابراین موضوع در جلسه ۹۰۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و بر اساس مصوبه این جلسه منع شرکت در آزمونها برای پذیرفتهشدگان برطرف شد. این مصوبه به پذیرفتهشدگان این امکان را میدهد که در سال آینده نیز در آزمون کنکور شرکت کنند. حال سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور فرصت مجددی را از روز دوشنبه (۲۱ آبان) تا پنجشنبه (۲۴ آبان) در اختیار متقاضیان شرکت در آزمون دکتری نیمهمتمرکز دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی قرار داد تا در این آزمون ثبتنام کنند که فقط به صورت اینترنتی و از طریق درگاه اطلاع رسانی این سازمان به نشانی www.sanjesh.org انجام میشود.
بر این اساس، ۲۴ آبان مهلت ثبت نام آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ پایان مییابد که تاکنون ۱۳ هزار نفر در مرحله مهلت مجدد ثبت نام کرده اند و تعداد داوطلبان این آزمون به بیش از ۱۶۱ هزار نفر رسیده است. همچنین آندسته از متقاضیانی که قبلاً ثبت نام کرده اند، میتوانند در صورت تمایل تا ساعت ۲۴ امشب نسبت به ویرایش اطلاعات خود اقدام کنند. مطابق مصوبه فوق داوطلبانی که در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ قبول شدهاند، در صورتی که در آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ ثبتنام کرده و در ردیف قبول شدگان این آزمون قرار گیرند، قبولی سال ۱۴۰۳ آنها لغو خواهد شد.
ثبتنام فقط به صورت اینترنتی و از طریق درگاه اطلاعرسانی این سازمان انجام خواهد پذیرفت. هر داوطلب براساس ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبتنام و شرکت در آزمون میتواند در یک کدرشته امتحانی ثبتنام و در آزمون مربوط شرکت کند. براساس برنامه زمانی پیشبینی شده آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز سال ۱۴۰۴ عصر روز پنجشنبه دوم اسفند ماه امسال برگزار خواهد شد. داوطلبان باید از روز سهشنبه ۳۰ بهمن ماه تا روز پنجشنبه دوم اسفندماه با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی این سازمان نسبت به تهیه پرینت کارت شرکت در آزمون و راهنمای شرکت در آزمون اقدام کنند.
طبق اعلام سازمان ملی سنجش، در مرحله مهلت مجدد ثبت نام آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ بیش از ۲۵ هزار نفر نام نویسی کردند و مجموع داوطلبان این آزمون به ۱۷۳ هزار نفر رسید.
جمعیت دانشجویان دکتری همچنان کاهشی است
مسئله مهمی که در اینجا نمیتوان آن را نادیده گرفت، جمعیت دانشجویی است که این روزها در دانشگاههای کشور حضور دارند. براساس آمار مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی این میزان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱، ۱۰۳ هزار و ۳۷۱ نفر بود، در حالی که این تعداد برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ به ۱۳۷ هزار و ۶۹۳ نفر رسیده بود؛ آماری که نشان میدهد ظرف یک سال جمعیت دانشجویان این مقطع ۸ درصد کوچکتر شده است. همچنین تصویر کلیتر از روند طی شده در طول ۶ سال گذشته هم نشان میدهد جمعیت این حوزه با کاهش ۳ درصدی همراه بوده که طبیعتاً این روند با رشد ۶ درصدی در میزان ثبتنامیها بهبود پیدا نخواهد کرد، البته این روند هم به فرض این است که همه جمعیت ثبتنامی در آزمون ۱۴۰۴ به صندلیهای دانشگاهی برسند.
آزمون دکتری سال ۱۴۰۳
براساس آمار سازمان سنجش، در گروه آزمایشی فنی و مهندسی مردان با ۷۶ درصد و در گروه آزمایشی زبان، زنان با ۶۶ درصد بیشترین داوطلبان گروههای آزمایشی آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ هستند. آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۲ دانشگاهها و موسسات آموزش عالی صبح ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ ، در ۱۱۰ شهرستان، ۱۵۷ حوزه امتحانی دانشگاهها و همچنین ۵۵۷ حوزه فرعی برگزار شد و آزمون دکتری ۱۴۰۳ نیز قرار است عصر جمعه ۴ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شود.
آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمهمتمرکز) سال ۱۴۰۳ با حضور حدود ۱۵۱ هزار داوطلب برگزار شد و در آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمهمتمرکز) سال ۱۴۰۴ تعداد ثبت نام کنندگان از ۱۷۳ هزار نفر گذشت. حاشیه قابل توجه دیگر درباره آزمون کارشناسیارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ و آزمون ورودی مقطع دکتری نیمهمتمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۴ ایجاد رشتههای مرتبط با حکمرانی در رشتههای دانشگاهی این دو مقطع بود.
در این دو مقطع برای پذیرش در مهرماه ۱۴۰۴ در مقطع دکتری تخصصی رشتههایی مانند حکمرانی اقتصادی، حکمرانی سلامت، حکمرانی جمعیت و خانواده، حکمرانی علم، فناوری و نوآوری، حکمرانی آب، حکمرانی محیط زیست، حکمرانی انرژی، حکمرانی کشاورزی و منابع طبیعی و در مقطع کارشناسی ارشد نیز رشتههایی مانند حکمرانی اقتصادی، حکمرانی علوم زیستی و سلامت، حکمرانی جمعیت و خانواده، حکمرانی علم، فناوری و نوآوری، حکمرانی آب، حکمرانی محیط زیست، حکمرانی کشاورزی و منابع طبیعی به مجموعه رشتههای جدید اضافه شد(پذیرش دانشجوی دکتری مدرسه عالی شهید بهشتی).
بیشترین میزان ظرفیت در دورههای دکتری تخصصی در کشور به گروه علوم انسانی و فنی – مهندسی اختصاص دارد. کمترین میزان ظرفیت پذیرش نیز متعلق به گروه دامپزشکی است. در این میان بیشترین تعداد داوطلب در آزمون دکتری تخصصی نیز ابتدا به گروه علوم انسانی و پس از آن گروه فنی – مهندسی اختصاص دارد.
🔴 PDF سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری با جواب
🔵 کسب حداکثر امتیاز مصاحبه دکتری
🔴بهترین منابع آزمون دکتری چیست؟
جزییاتی از آزمون دکتری
وی یادآور شد: آزمون ورودی مقطع دکتری نیمهمتمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۳ دارای ۷ مجموعه گروه امتحانی است که هر یک از گروهها شامل مجموعههای امتحانی متعددی هستند. گروه علوم انسانی شامل ۲۹، گروه علوم پایه ۱۴، گروه فنی و مهندسی ۲۰، گروه کشاورزی و منابع طبیعی ۱۸، گروه هنر ۷، گروه دامپزشکی ۱۹ و گروه امتحانی زبان شامل ۶ مجموعه امتحانی است و در مجموع داوطلبان در ۱۱۳ مجموعه امتحانی با هم به رقابت میپردازند.
شما برای موفقیت در آزمون دکتری ، به سه آیتم نیاز دارید:
الف-بسته های درسی شامل شرح کامل مطالب درسی بر اساس سرفصلهای ازمون دکتری و منابع ادوار گذشته کنکور دکتری.
ب– سئوالات و پاسخهای تشریحی ادوار گذشته کنکور دکتری و بسته مرور سریع یا نکته و تست.
ج–برنامه ریزی با متدهای نوین روانشناسی انگیزشی برای قبولی در دکتری.
بسته های درسی + نمونه سئوالات و پاسخهای تشریحی + بسته نکته و تست + برنامه ریزی تضمینی روزانه
این آزمون در هفت گروه آزمایشی “علوم انسانی”، “علوم پایه”، “فنی مهندسی”، “کشاورزی و منابع طبیعی”،” هنر”، “دامپزشکی” و “زبان” برگزار شد که در گروه آزمایشی علوم انسانی ۶۳ کد رشته تعریف شده است که ۵۵ درصد داوطلبان این گروه مرد و ۴۵ درصد نیز زن هستند.
به طور کلی ۱۱۱ هزار و ۹۷۳ داوطلب در گروه آزمایشی علوم انسانی به رقابت پرداختند. در گروه علوم پایه نیز ۱۲ هزار و ۴۳۷ داوطلب شرکت کردند که از این تعداد ۶۳ درصد زن و ۳۷ درصد مرد هستند که ۴۶ رشته نیز برای این گروه تعریف شده است.
دکترا چند سال است
همچنین در گروه فنی مهندسی ۲۵ هزار و ۱۵۲ نفر شرکت کردند که ۷۶ درصد داوطلبان مرد و ۲۴ درصد نیز زن هستند. در این گروه نیز ۶۰ تعداد کد رشته وجود دارد.
در گروه آزمایشی کشاورزی و منابع طبیعی شش هزار و ۷۴۳ داوطلب شرکت کردند که ۵۲ درصد مرد و 48 درصد نیز در ۳۵ کد رشته رقابت میکنند.
در گروه آزمایشی هنر ۸۲۱۰ نفر در ۹ رشته به رقابت پرداختند که ۴۶ درصد مرد و ۵۴ درصد زن هستند. همچنین در گروه آزمایشی دامپزشکی ۲۲۷۹ نفر داوطلب وجود دارد که ۵۸ درصدشان مرد و ۴۲ درصد زن هستند که در ۲۵ کد رشته رقابت کردند.