مزایا و معایب کاندوم زنانه (تفاوت آن با کاندوم مردانه)

مزایا و معایب کاندوم زنانه (تفاوت آن با کاندوم مردانه)
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

کاندوم زنانه چیست؟
کاندوم زنانه یک کیسه نرم و گشاد است که از مواد مصنوعی مانند نیتریل یا پلی‌ اورتان ساخته شده است. این کاندوم به طور خاص برای پوشش داخل واژن (یا مقعد) طراحی شده و به عنوان یک مانع عمل میکند تا از ورود اسپرم و عوامل عفونی به دهانه رحم جلوگیری کند. کاندوم زنانه دارای دو حلقه است: یکی در انتهای باز، که خارج از واژن میماند تا لابیا را بپوشاند، و دیگری حلقه داخلی، که به محکم کردن کاندوم در داخل واژن کمک می کند.

کاربرد کاندوم زنانه
کاندوم زنانه از ورود اسپرم به رحم و بارور کردن تخمک جلوگیری می کند. همچنین به عنوان یک مانع برای جلوگیری از انتقال عفونت های مقاربتی مانند اچ آی وی، سوزاک و کلامیدیا عمل می کند. در صورت استفاده صحیح، کاندوم زنانه دیواره های واژن و اندام تناسلی خارجی را می پوشاند و تماس پوست به پوست و تبادل مایعات را در طول رابطه جنسی به حداقل می رساند.

کاندوم زنانه چه شکلی است؟
کاندوم زنانه به شکل یک کیسه یا لوله است که دو حلقه در انتهای آن قرار دارد. انتهای بسته کاندوم یک حلقه انعطاف پذیر قرار دارد که برای وارد کردن کاندوم به واژن استفاده می شود. این حلقه کمک می کند تا کاندوم در جای خود (دور دهانه رحم) ثابت بماند. انتهای باز کاندوم دارای حلقه ای بزرگتر است که بیرون از واژن می ماند و اندام های تناسلی خارجی (لابیا) را پوشش می دهد.

نحوه استفاده از کاندوم زنانه
برخی از کاندوم های زنانه روان کننده دارند اما در صورتی که کاندوم روان کننده نداشته باشد، میتوان قبل از استفاده برای راحت تر وارد کردن آن و راحتی بیشتر در حین رابطه جنسی از روان کننده استفاده کرد. روش استفاده از کاندوم زنانه و قرار دادن آن به شرح زیر است:

حلقه داخلی که در انتهای بسته کاندوم قرار دارد را فشار دهید تا کوچک تر شده و راحت تر وارد شود. 
یک وضعیت که در آن راحت هستید انتخاب کنید برای مثال می‌توانید با یک پا بلند شده بنشینید، چمباتمه بزنید یا بایستید تا جاگذاری راحت‌ تر شود.
با انگشتان خود حلقه داخلی را به آرامی وارد واژن کنید و آن را تا جایی که ممکن است به سمت بالا فشار دهید تا حلقه درست در داخل دهانه رحم (در ورودی رحم) قرار گیرد.
حلقه بیرونی باید در خارج از واژن باقی بماند و لابیا (ناحیه بیرونی تناسلی) را بپوشاند. 
مطمئن شوید که حلقه داخلی دور دهانه رحم فیکس شده باشد و حلقه خارجی بیرون از واژن و روی لابیا قرار گرفته باشد.

نحوه خارج کردن کاندوم زنانه
روش برداشتن کاندوم زنانه بعد از رابطه جنسی آسان است، اما باید با دقت انجام شود تا از ریختن اسپرم یا ایجاد هر گونه ناراحتی جلوگیری شود. روش خارج کردن کاندوم زنانه به شرح زیر است:

در وضعیتی که در آن راحت هستید قرار بگیرد برای مثال ایستاده، نشسته یا دراز کشیده.
حلقه خارجی (حلقه ای که بیرون از واژن باقی می ماند) را بگیرید و کاندوم را به آرامی بیرون بکشید.
کاندوم را در دستمال توالت پیچیده و و در سطل زباله بیندازید. از انداختن کاندوم زنانه در توالت خودداری کنید زیرا تجزیه پذیر نیست و می تواند منجر به مسدود شدن لوله های توالت شود.
پس از دور انداختن کاندوم زنانه، دست ها را به خوبی بشویید.
کاندوم های زنانه فقط برای یک بار استفاده طراحی شده اند، بنابراین برای هر رابطه جنسی از یک کاندوم جدید استفاده کنید.

مزایای کاندوم زنانه
کاندوم زنانه نیز مانند سایر روش های پیشگیری از بارداری برای جلوگیری از انتقال عفونت های مقاربتی و بارداری ناخواسته استفاده می شود. اما استفاده از کاندوم زنانه نسبت به سایر روش های پیشگیری از مزایایی برخوردار است. برخی از مزایای کاندوم زنانه عبارتند از:

کنترل پیشگیری از بارداری با زن است و به او این امکان را می دهد تا بر سلامتی جنسی خود کنترل داشته باشد.
کاندوم های زنانه حاوی هورمون نیستند بنابراین برای زنانی که میخواهند از داروهای ضد بارداری هورمونی اجتناب کنند، گزینه خوبی است.
محافظت خوبی را در برابر بیماری های مقاربتی ارائه می دهند. 
در اغلب موارد کاندوم های زنان دارای روان کننده هستند.
کاندوم زنانه میتواند تجربه بهتری را برای پارتنر داشته باشد زیرا برای همه سایزهای آلت تناسلی مناسب است.
نیازی نیست که مرد در حین انزال آلت تناسلی خود را خارج کند.

معایب کاندوم زنانه
همانطور که کاندوم زنانه مزایایی باشد معایبی نیز دارد. برخی از معایب استفاده از کاندوم زنانه شامل موارد زیر است:

برخی از زنان در استفاده صحیح از کاندوم زنانه مشکل دارند.
استفاده از کاندوم زنانه صدای زیادی ایجاد می کند.
در برخی از مناطق پیدا کردن کاندوم زنانه سخت است.
اگر کاندوم زنانه به درستی استفاده نشود ممکن است پاره شود و در پیشگیری از بیماری های مقاربتی و بارداری موفق عمل نکند.

تفاوت کاندوم زنانه و مردانه
کاندوم زنانه و مردانه برای جلوگیری از بارداری ناخواسته و انتقال بیماری های مقاربتی طراحی شده اند اما تفاوت هایی نیز بین آنها وجود دارد. برخی از تفاوت های کاندوم زنانه و مردانه عبارتند از:

طراحی: کاندوم مردانه یک پوشش نازک است که روی آلت تناسلی مرد قرار می گیرد و کاندوم زنانه به شکل یک کیسه است که داخل واژن قرار می گیرد و دهانه رحم و اندام های تناسلی خارجی را پوشش می دهد.
پوشش محافظتی: کاندوم مردانه فقط آلت تناسلی مرد را پوشش می دهد. کاندوم زنانه هم واژن و هم اندام های تناسلی خارجی را پوشش می دهد و محافظت بیشتر در برابر بیماری های مقاربتی ارائه می دهد.
اثربخشی: کاندوم مردانه با استفاده صحیح حدود 98% موثر است. در حالی که کاندوم زنانه با استفاده صحیح حدود 95% موثر است.

میزان اثربخشی کاندوم زنانه
زمانی که کاندوم زنانه به درستی استفاده شود تقریبا در جلوگیری از بارداری 95% موفق عمل می کند. با این حال، استفاده معمولی که شامل اشتباهات گاه به گاه یا عدم پیروی از دستورالعمل است باعث کاهش اثربخشی آن در حدود 79% می شود.

کاندوم زنانه در مقابل محافظت از انتقال بیماری های مقاربتی مانند ایدز و زگیل تناسلی و بیماری هایی که از طریق پوست به پوست منتقل می شوند مانند تبخال جنسی بسیار موفق عمل می کند.

عوارض کاندوم زنانه
کاندوم های زنانه به طور کلی در صورت استفاده صحیح ایمن و موثر هستند و با عوارض همراه نیستند. عوارض جزئی که برخی از زنان ممکن است در صورت استفاده از کاندوم زنانه تجربه کنند عبارتند از:

برخی از زنان ممکن است هنگام استفاده از کاندوم زنانه احساس سوزش یا ناراحتی داشته باشند، به ویژه اگر کاندوم به درستی وارد نشده باشد یا روان نشده باشد.
در موارد نادر، زنان ممکن است به موادی که کاندوم از آن ساخته شده است، مانند لاتکس حساسیت داشته باشند و بعد از استفاده از کاندوم زنانه واکنش های آلرژیک را تجربه کنند.

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/o2RZY
نظرتان را بنویسید