پایگاه خبری آزمون دکتری، در این مطلب به پاسخ سوال دانشگاه خودگردان چیست ؟ می پردازد؛ با ما همراه باشید :
قابل توجه مخاطبان محترم؛ این محتوا بروز رسانی می شود.
پذیرش دانشجویان در دانشگاههای دولتی به دلیل نرخ پایین پذیرش این دانشگاهها و تقاضای بالای متقاضیان برای انتخاب رشته هایی که دارای متقاضی بیشتر هستند، با مشکل مواجه است. به همین دلیل، دانشگاه های خودگردان مانند پردیس های بین الملل ، دانشگاه های غیر انتفاعی ، دانشگاههای آزاد اسلامی و پردیسهای آن و همچنین دانشگاه پیام نور، علاوه بر دانشگاههای دولتی روزانه، خدمات خود را گسترش داده و دانشجویان را در برنامههای مختلف تحصیلی ثبتنام میکنند. اکثر متقاضیان دانشگاههای دولتی که شانس کمی برای پذیرش در دوره های رایگان دانشگاه های مشهور دارند، پس از انتخاب رشته، شانس پذیرش بیشتری در پردیس های دانشگاه خودگردان دارند اما باید ذکر شود که متاسفانه همچنان اطلاعات مربوط به تحصیل در دانشگاه خودگردان به صورت جامع و کافی در اختیار متقاضیان قرار نمیگیرد.
فلذا متقاضیانی که تمایل به ثبتنام در این دانشگاه ها دارند، اغلب در سردرگمی به سر میبرند و سوالات متعددی در مورد چگونگی و مکان برگزاری کلاس ها و اینکه آیا مدرک معتبری دریافت خواهند کرد یا خیر، دارند. با گذر زمان، تمایل دانشجویان و متقاضیان به ثبتنام و پذیرش در دانشگاه خودگردان یا پردیس بینالمللی به طرز چشمگیری افزایش یافته است.این دانشگاه ها که به عنوان پردیس های خودگردان بینالمللی یا دانشگاههای خودگردان بینالمللی نیز شناخته میشوند، میتوانند به عنوان زیر مجموعه به یک دانشگاه دولتی که تأمین مالی شده در نظر گرفته شوند، و خدمات را در ازای شهریه پرداختی دانشجویان خود ارائه میدهند.در جهت کاهش آمار خروجی دانشجویان ایرانی از کشور و به این شکل که به افراد با انگیزه و توان علمی بالا از نقاط مختلف دنیا در زمینه تحصیل در داخل کشور، در ساختار سیستم دانشگاهی جذب شوند، دانشگاههای پردیس خود گردان تاسیس گردید. با این وجود، برآوردن این هدف با ناتوانی و شکست روبرو گردید و این نوع دانشگاه ها به فعالیت خود با عنوان پردیس خود گردان ادامه داده و در سراسر کشور به جذب دانشجویان پرداختند. تا سال ۱۳۹۲ امکان پذیرش دانشجو به صورت نیمه متمرکز در دانشگاه های پردیس وجود داشت، بنا بر این گزینش دانشجویانی با سه برابر ظرفیت رشته ها در مقطع دکتری به مصاحبه دعوت میشدند.پردیس خودگردان یا پردیس دانشگاهی به عنوان معادل و جایگزین اصطلاح پردیس بینالملل به کار میرود. چند سال است که دانشجویان اکثر پردیس های دانشگاهی مانند پردیس ارس دانشگاه تهران، پردیس کیش دانشگاه تهران، پردیس خودگردان دانشگاه صنعتی شریف و پردیس دانشگاه شهید بهشتی با دانشجویان روزانه ادغام شدند و همزمان در دانشکده های اصلی تحصیل می کنند به دانشجویان شهریه پرداز در دانشگاه های دولتی در دوره های شبانه و پردیس خودگردان، دانشجویان دوره روزانه شهریه پرداز نیز میگویند.
فهرست دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی
وضعیت اعتبار واحدهای دانشگاهی برای دانشگاههای خودگردان
دانشگاههای خودگردان در نوع و ارزش مدرک با هر دانشگاه دیگری قابل مقایسه هستند. بنابراین، با اینکه در مدرک تحصیلی دانشجویان عبارت “خودگردان” ذکر میشود،اما این مدارک توسط وزارت علوم صادر میشود و دانشجویان به راحتی پس از کسب مدرک خود وارد بازار کار میشوند. همانطور که قبلاً ذکر شد، اکثر دانشگاههای خودگردان، در سطحی مشابه دانشگاههای دولتی روزانه قرار دارند و اساتید مرتبط با دانشگاههای خودگردان همان اساتیدی هستند که در دانشگاههای دولتی مشغول به کارند.
تمام دانشجویانی که مایل به تحصیل در هر “پردیس بین المللی” هستند، توجه داشته باشند که هزینههای تحصیلی پرداخت شده در این دانشگاهها غیرقابل بازگشت است.
همچنین، در این دانشگاه، مسائلی نظیر انتقال، میهمان و پذیرش از دانشگاههای داخلی و خارجی به دانشگاههای محلی و بینالمللی و بالعکس وجود ندارد؛ دانشجویان این گزینه را دارند که به دلیل شرایط خود و تصمیم دانشگاه در زمان پذیرش، از یک شعبه شهر به شعبه دیگری منتقل شوند.
هزینههای تحصیلی به صورت سالانه افزایش مییابد؛ پس، دانشجویان باید از نظر مالی به خوبی آماده باشند.