علت و علائم عفونت گوش در کودکان

علت و علائم عفونت گوش در کودکان
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

انواع عفونت گوش در کودکان
فونت گوش، به عفونتی گفته میشود که گوش میانی، ناحیه‌ ای که در پشت پرده گوش قرار دارد، را تحت تاثیر قرار میدهد. این نوع عفونت بیشتر در کودکان زیر 5 سال مشاهده میشود. عفونت‌ های گوش میتوانند ناشی از باکتری‌ ها، ویروس‌ ها یا تجمع مایع در پشت پرده گوش باشند که منجر به التهاب و فشار در این ناحیه میشود. سه نوع اصلی عفونت گوش وجود دارد:

عفونت گوش میانی حاد: این نوع از عفونت گوش در کودکان به طور ناگهانی رخ می دهد و همراه با درد و تب می باشد.
عفونت گوش میانی افیوژن: در این نوع از عفونت بدون علائم در پشت گوش مایع جمع می شود. عفونت گوش میانی افیوژن ممکن است منجر به درد نشود اما بر شنوایی کودک تاثیر می گذارد.
عفونت گوش میانی مزمن: عفونت گوش میانی مزمن یا طولانی مدت معمولا با کاهش شنوایی و تجمع مایع در گوش همراه است.


علت عفونت گوش در کودکان
علت عفونت گوش در کودکان معمولا باکتری ها و ویروس ها هستند و اغلب پس از عفونت دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا رخ می دهند. دلایل عفونت گوش در کودکان می تواند یکی از موارد زیر باشد:

اختلال شیپور استاش: لوله شیپور گوش میانه را به گلو متصل می کند و به کاهش فشار در گوش کمک می کند. این لوله در کودکان کوتاه تر و باریکتر است به همین دلیل ممکن است در تخلیه مایعات از گوش کودکان موفق عمل نکند و منجر به تجمع مایع در گوش کودکان و افزایش خطر عفونت گوش آنها شود.
عفونت دستگاه تنفسی فوقانی (سرماخوردگی و آنفولانزا): ویروس های سرماخوردگی می توانند باعث تورم و گرفتگی در بینی و گلو شوند که منجر به تجمع مایع در گوش میانی و عفونت آن می شود. همچنین عفونت های باکتریایی مانند آنفولانزا نیز می توانند باعث عفونت گوش در کودکان شوند.
آلرژی: حساسیت مانند آلرژی به گرد و غبار یا موی حیوانات خانگی می تواند باعث التهاب در مسیرهای بینی شود و منجر به مسدود شدن لوله استاش شود. این امر باعث به وجود آمدن یک محیط مناسب برای عفونت گوش می شود. 
قرار گرفتن در معرض دود سیگار: قرار گرفتن در معرض دود سیگار می تواند مجاری تنفسی را تحریک کرده و خطر عفونت های گوش را افزایش دهد. به همین دلیل کودکانی که در معرض دود سیگار قرار دارند بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های دستگاه تنفسی و مشکلات گوش قرار دارند.
شیر خوردن با بطری: خوردن شیر از بطری در حالت دراز کشیده می‌تواند باعث شود که شیر وارد لوله‌ های استاش شود و خطر عفونت گوش را افزایش دهد. این مسئله کمتر در نوزادانی که از سینه شیر می خورند دیده می شود، زیرا خوردن شیر از سینه معمولاً در حالت ایستاده‌ تر انجام میشود.
دندان درآوردن: زمانی که کودکان شروع به دندان درآوردن می کنند ترشح بزاق در آنها افزایش پیدا می کند و این امر می تواند منجر به التهاب لوله های استاش شود. در نتیجه التهاب ممکن است مایع در گوش جمع شده و منجر به عفونت آن شود.
شکاف کام: کودکانی که کام شکافته یا دیگر ناهنجاری‌ های مادرزادی در ناحیه گوش، بینی یا گلو دارند، بیشتر در معرض عفونت‌ های گوش قرار دارند. این مشکلات می‌ توانند مانع از تخلیه صحیح مایع از گوش میانی شوند.
سیستم ایمنی ضعیف: کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های گوش قرار دارند.
سینوزیت: سینوس‌ ها و گوش میانی ارتباط نزدیکی دارند و عفونت در سینوس‌ ها می‌تواند منجر به عفونت گوش به‌ ویژه در کودکان خردسال شود.
عوامل محیطی: عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا می تواند خطر عفونت های تنفسی را افزایش دهد و در نتیجه احتمال بروز عفونت های گوش افزایش می یابد. همچنین هوای سرد یا خشک می تواند مجاری تنفسی را تحریک کرده و خطر عفونت های ویروسی و باکتریایی گوش را افزایش دهد.
شنا کردن: اوتیت خارجی یا عفونت کانال گوش به دلیل قرار گرفتن در آب به وجود می‌ آید، به‌ ویژه اگر گوش بعد از شنا به درستی خشک نشود.

علائم عفونت گوش در کودکان
علائم عفونت گوش در کودکان می تواند با توجه به نوع عفونت و سن کودک متفاوت باشد. برخی از علائم شایع عفونت گوش کودکان شامل:

درد گوش
تب
مشکل در خوابیدن
کاهش شنوایی
ترشح مایع از گوش
تحریک پذیری و گریه
مشکل در حفظ تعادل
 

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/2k4vA
نظرتان را بنویسید