تبخال تناسلی چیست؟ (آیا میتوان آن را درمان کرد؟)

تبخال تناسلی چیست؟ (آیا میتوان آن را درمان کرد؟)
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

تبخال تناسلی چیست؟
تبخال تناسلی یک عفونت مقاربتی مسری است که عامل آن ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) بوده و باعث ایجاد تاول (یا زخم) دردناک در اندام تناسلی می شود. تبخال تناسلی ممکن است در فرج، واژن، دهانه رحم، آلت تناسلی، بیضه ها، مقعد، دهان، رکتوم و ناحیه کشاله ران ظاهر شود.

انواع تبخال تناسلی
دو نوع ویروس هرپس سیمپلکس وجود دارد: HSV I و HSV II، این دو می توانند با یکدیگر متفاوت باشند:
HSV I: این نوع از تبخال تناسلی معمولا منجر به ایجاد تبخال و تاول دهانی می شود. این ویروس می تواند به عنوان یک عفونت دستگاه تنفسی فوقانی در اوایل کودکی ظاهر شود.
HSV II: این نوع از ویروس در اغلب موارد عامل اکثر تبخال های تناسلی است. این نوع از تبخال تناسلی احتمال عود بیشتری نسبت به نوع اول دارد.

علائم تبخال تناسلی
علائم تبخال تناسلی در اولین دوره ابتلا با عود آن می تواند متفاوت باشد. علائم در اولین شیوع در طی 2 تا 20 روز بعد از ابتلا به عفونت ظاهر می شوند. این علائم ممکن است به مدت 4 هفته ادامه داشته باشند و عبارتند از:
علائم شبیه به آنفولانزا مانند تب و لرز، بدن درد و خستگی 
سوزش و خارش ناحیه تناسلی
تاول ها یا زخم های دردناک در ناحیه تناسلی 
سردرد
ادرار دردناک 
غدد لنفاوی متورم
ترشحات غیر معمول از واژن یا مجرای ادرار 
علائم در عود تبخال تناسلی معمولا خفیف تر از شیوع اول می باشند و مدت زمان آنها نیز معمولا کوتاه تر است. دفعات عود تبخال تناسلی برای هر فرد می تواند متفاوت باشد برای مثال تبخال تناسلی در طول زندگی یک فرد ممکن است دوبار عود کند اما در فردی دیگر چهار تا پنج بار در سال عود داشته باشد.

علت تبخال تناسلی
ویروس هرپس سیمپلکس علت ایجاد تبخال تناسلی است و راه های انتقال تبخال تناسلی از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی با فردی است که به این بیماری مبتلا است. همچنین در برخی از مواقع فرد ممکن است به دلیل تماس نزدیک پوست به پوست با فرد آلوده در کودکی به تبخال تناسلی مبتلا شود. همچنین افراد با استفاده از دستشویی، ملافه، استخر، حوله و به طور کلی لمس وسایل مشترک با فرد مبتلا، تبخال تناسلی را دریافت نمی کنند. اما بوسیدن یا استفاده از لیوان مشترک ممکن است باعث گسترش ویروس شود.

شکل تبخال تناسلی
تبخال تناسلی معمولاً به صورت برآمدگی های کوچک و تاول مانند شروع می شود. در اغلب موارد تبخال های تناسلی به صورت گروه یا خوشه ای از تاول ها یا زخم ها ظاهر میشوند. این ضایعات می سوزند و می توانند دردناک باشند. آنها می توانند روی باسن، مقعد یا ران ها، روی فرج یا واژن در زنان و روی آلت تناسلی یا کیسه بیضه در مردان ظاهر شوند. 24 تا 48 ساعت قبل از ظاهر شدن زخم ممکن است احساس خارش یا سوزش در ناحیه داشته باشید. تاول های ناشی از تبخال تناسلی در نهایت باز می شوند و ترشح می کنند. سپس با بهبود زخم، اشکال دلمه مانند ظاهر می شوند. هنگامی که زخم ها به طور کامل بهبود یافتند، دلمه ها می افتند و آن دوره از تبخال تناسلی تکمیل می شود.

تشخیص تبخال تناسلی
معمولا پزشک با یک معاینه فیزیکی می تواند تبخال تناسلی را تشخیص دهد. برای تایید تشخیص در اغلب موارد پزشک از یک زخم باز نمونه برداری می کند. در موارد نادر ممکن است آزمایش خون نیز از فرد گرفته شود. آزمایش خون عفونت فعال را نشان نمی دهد (به ویژه در صورت عدم وجود زخم یا ضایعات باز). اما با استفاده از آن پزشک مطلع می شود که در گذشته در معرض ویروس تبخال قرار گرفته اید یا خیر. به همین دلیل در اغلب موارد در اولین شیوع، تست تبخال تناسلی مثبت نخواهد بود.

درمان تبخال تناسلی
در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که رفع تبخال تناسلی در سه دقیقه صرفا یک تبلیغ بوده و ممکن نمی باشد، زیرا به طور کلی درمان قطعی تبخال تناسلی وجود ندارد و روش های موجود به کاهش علائم و مدیریت بهتر این بیماری کمک می کنند. در ادامه به بررسی روش های موجود می پردازیم.

درمان خانگی تبخال تناسلی
اگر علائم شیوع خفیف باشند ممکن است بتوان با استفاده از روشهای خانگی به کاهش این علائم کمک کرد و نیاز به استفاده از داروها نباشد. برخی از روش های درمان موجود برای تبخال تناسلی عبارتند از:
یک کیسه یخ را در یک پارچه تمیز پیچیده و آن را روی لباس زیر بمالید.
از لباس زیر های کاملا نخی استفاده کرده و از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید.
در یک حمام گرم بنشینید.
لباس های گشاد بپوشید.
پس از تماس با هر زخم تبخال تناسلی دست های خود را بشویید.

داروی تبخال تناسلی
پزشک ممکن است برای بهبود تبخال های تناسلی استفاده از داروها را توصیه کند. مصرف داروهای تبخال تناسلی می تواند شدت علائم، تعداد عود تبخال و خطر سرایت آن را به دیگران کاهش دهد. همچنین منجر به بهبود سریع تر زخم های تبخال تناسلی می شود. برخی از داروهای مورد استفاده برای تبخال تناسلی شامل:
آنتی بیوتیک برای درمان تبخال تناسلی: آنتی بیوتیک هایی که برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد شامل  آسیکلوویر 400 یا 200، فامسیکلوویر 250 و والاسیکلوویر 1 گرم می باشند.
پماد برای تبخال تناسلی: پماد آسیکلوویر رایج ترین پمادی است که برای درمان تبخال تناسلی مورد استفاده قرار می گیرد.
قرص تبخال تناسلی: برای تبخال تناسلی می تواند از قرص های بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد. همچنین قرص های قرص آسیکلوویر و قرص ویرابکس ۵۰۰ میلی گرم نیز برای کاهش علائم تبخال تناسلی استفاده می شوند.

جلوگیری از عود تبخال تناسلی
درمان سرکوب‌ کننده، دفعات عود تبخال تناسلی را 70 تا 80 درصد در میان بیمارانی که عود مکرر دارند کاهش می‌ دهد. ایمنی و اثربخشی طولانی مدت در بین بیمارانی که روزانه آسیکلوویر، والاسیکلوویر و فامسیکلوویر دریافت میکنند، اثبات شده است. برای جلوگیری از عود مجدد تبخال تناسلی مصرف داروهای زیر توصیه می شود:
آسیکلوویر 400 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز
والاسیکلوویر 500 میلی گرم خوراکی یک بار در روز
والاسیکلوویر 1 گرم خوراکی یک بار در روز
فامسیکلوویر 250 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز
قبل از مصرف هر یک از داروهای زیر باید با یک پزشک متخصص مشورت شود.

عوارض تبخال تناسلی
تبخال تناسلی می تواند با عوارض متعددی همراه باشد، به ویژه اگر به درستی مدیریت نشود. برخی از عوارض تبخال تناسلی عبارتند از:
افزایش خطر ابتلا به اچ آی وی/ایدز
آلوده کردن نوزاد
تورم و التهاب در اندام های مرتبط با فعالیت جنسی و ادرار (حالب، راست روده، واژن، دهانه رحم و رحم)
عفونت انگشت (عفونت هرپتیک ویتلو)
عفونت چشم (می تواند باعث درد، زخم، تاری دید و کوری شود)
تورم مغز (به ندرت)
عفونت اندام های داخلی

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/5yn1K
نظرتان را بنویسید