11 عوارض جانبی عمل جراحی شقاق که از آنها خبر ندارید

11 عوارض جانبی عمل جراحی شقاق که از آنها خبر ندارید
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

عمل شقاق مقعدی به هر روشی که انجام شود می تواند منجر به بروز عوارض جانبی شود، با این حال احتمال بروز عوارض جانبی بعد از درمان شقاق با لیزر نسبت به سایر روش ها کمتر است. پس از جراحی شقاق، مهم است که روند بهبودی به دقت زیر نظر قرار بگیرد و در صورت مشاهده هرگونه علامت نگران کننده، فوراً با پزشک مشورت شود. در ادامه به بررسی عوارض بعد از عمل شقاق می پردازیم.

مشکل در ادرار کردن
برخی از افراد ممکن است به دلیل تورم یا حساسیت در ناحیه لگن دچار مشکل موقتی در ادرار کردن شوند. این عارضه معمولاً بعد از مدتی با سپری شدن دوران نقاهت بهبود پیدا می کند.

تغییرات در حرکات روده
پس از جراحی، ممکن است تغییراتی در عادات روده، از جمله یبوست یا مشکل در دفع مدفوع را تجربه کنید. این عارضه می تواند با درد و ترس از تشدید ناراحتی در حین اجابت مزاج همراه باشد. به دلیل درد شدید زخم پس از جراحی، بیمار از دفع مدفوع می ترسد. عضلات و اعصابی که از قبل درد می کنند، با دفع مدفوع شروع به درد بیشتری می کنند و این ترس می تواند منجر به تخلیه نامناسب مدفوع یا عدم تخلیه کامل شود.

عفونت
هر نوع جراحی از جمله عمل شقاق خطر عفونت بعد از عمل را به همراه دارد. عفونت بعد از عمل شقاق می تواند نگران کننده باشد. تشخیص عفونت بعد از جراحی شقاق می تواند مشکل باشد، زیرا ترشحات دردناک از مقعد و تورم تا چند روز پس از جراحی ادامه دارد و رایج است. توصیه می شود اگر علائمی مانند تب، افزایش قرمزی، تورم، ترشح با بوی نامطبوع و درد شدید پس از بهبود اولیه علائم و احتباس ادراری را تجربه کردید فوراً به پزشک مراجعه کنید زیرا می تواند نشان دهنده عفونت باشد. اشاره به این نکته نیز مهم است که در اغلب موارد بعد از عمل شقاق، جراح برای پیشگیری از عفونت آنتی بیوتیک تجویز می کند.

درد
احساس درد و ناراحتی در محل جراحی یکی از شایع ترین عوارض جانبی است که فرد ممکن است بعد از انجام هر نوع عمل از جمله عمل شقاق تجربه کند. ممکن است احساس ناراحتی، درد یا خارش در اطراف مقعد بعد از جراحی شقاق تجربه شود که اغلب در هنگام اجابت مزاج تشدید می شود. میزان درد و ناراحتی در افراد متفاوت است اما معمولاً با مسکن ها قابل کنترل است.

خونریزی
مقداری خونریزی بعد از عمل شقاق طبیعی است که ممکن است با سایر عوارض شقاق همراه باشد. ممکن است بعد از این عمل متوجه لکه بینی جزئی یا خونریزی خفیف از محل جراحی شوید که به تدریج فروکش می کند. در واقع بسیاری از بیماران دفع مکرر لخته های خون کوچک را بعد از دفع مدفوع گزارش می دهند. اما اگر بعد از جراحی شقاق متوجه خونریزی شدید از محل جراحی شدید که فروکش نمی کند یا در حین اجابت مزاج مقدار زیادی خون را دفع می کنید باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین در اغلب موارد هنگامی که خونریزی پس از ۲ هفته از عمل رخ می دهد با تروما یا عفونت موضعی مرتبط است.

ایجاد آبسه و فیستول
تخلیه ترشحات به طور مداوم و بهبود پیدا نکردن زخم جراحی در برخی از موارد بعد عمل شقاق می تواند منجر به ایجاد آبسه و فیستول شود. البته باید به این نکته اشاره کرد که ایجاد فیستول و آبسه بعد از جراحی شقاق یکی از عوارض نادر این عمل به شمار می رود.

بی اختیاری
یکی از ترسناک ترین و نگران کننده ترین عوارض عمل جراحی شقاق بی اختیاری است. بعد از عمل شقاق برخی از بیماران ممکن است بی اختیاری در کنترل گاز یا در موارد شدیدتر بی اختیاری در دفع مدفوع را تجربه کنند. این امر معمولا بر اثر تحریک اعصاب لگن رخ می دهد. علائم بی اختیاری شامل درد، ناراحتی، فشار ضربان دار، احساس تخلیه ناقص و میل مکرر به ادرار کردن است. این نکته قابل توجه است که خطر بی اختیاری در لیزر شقاق بسیار پایین تر از جراحی سنتی است زیرا لیزر درمانی یک روش دقیق بود که به طور مستقیم شقاق را مورد هدف قرار می دهد و به عضلات اطراف آن آسیب وارد نمی کند.

پارگی عضلات اطراف
در اثر عمل جراحی شقاق ممکن است به عضلات اسفنکتر مقعد یا اعصاب اطراف آن در حین عمل آسیب وارد شود. همچنین برخی از عفونت هایی که بعد از عمل شقاق ایجاد می شوند در بروز این امر موثر هستند. پارگی عضلات اطراف شقاق نیز می تواند منجر به بی اختیاری شود. به همین دلیل انتخاب روش عمل شقاق از اهمیت زیادی برخوردار است و توصیه می شود برای کاهش احتمال بروز این عارضه از لیزر درمانی استفاده شود.

عود و بازگشت شقاق
هدف از انجام این عمل درمان شقاق برای همیشه می باشد، اما باید بدانید که احتمال عود و یا بهبودی ناقص بعد از عمل شقاق وجود دارد، به ویژه اگر علت زمینه ای (مانند یبوست) که در ابتدا منجر به ایجاد شقاق شده است درمان نشود. درمان شقاق با لیزر نسبت به جراحی  سنتی موفق تر است. میزان موفقیت لیزر درمان شقاق بیش از ۹۷ درصد بوده و میزان عود آن بسیار کم است و بین ۱-۳٪ متغیر است.

تنگی مقعد
تنگی مقعد از عوارض جانبی نادر عمل شقاق محسوب می شود، اما ممکن است برخی از بیماران بعد از جراحی شقاق با تنگ شدن کانال مقعدی مواجه شوند. برخی از علائم تنگی مقعد عبارتند از مشکل در دفع مدفوع، زور زدن در حین اجابت مزاج یا ناراحتی شدید که به مرور زمان بدتر می شود می باشد.

واکنش های آلرژیک
مانند هر جراحی دیگری که با استفاده از بیهوشی انجام می شود در عمل شقاق نیز خطر کمی برای واکنش های نامطلوب به بیهوشی استفاده شده در طول عمل وجود دارد. اگر بعد از عمل علائمی مانند بثورات پوستی، خارش، تورم یا مشکل در تنفس را تجربه کردید می تواند نشان دهنده واکنش آلرژیک به بیهوشی باشد و باید فوری به پزشک مراجعه کرد.

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/pYwL2
نظرتان را بنویسید