هزینه عمل فیستول مقعدی چقدر است؟
هزینه عمل و قیمت لیزر فیستول از دغدغه های اصلی مبتلایان به این بیماری می باشد و از آنجایی که گمان می کنند هزینه درمان فیستول با لیزر بسیار بالاست، عمل جراحی سنتی را با وجود عوارض و درد زیادی که دارد برای درمان انتخاب می کنند. برخی از بیماران نیز سعی می کنند فیستول را در خانه درمان کنند که امکان پذیر نیست و در برخی موارد موجب تحریک و تشدید بیماری هم می شود.
برای کاهش “هزینه درمان فیستول“، پس از اینکه متوجه علائم فیستول شدید حتماً برای درمان اقدام کنید. چرا که با گذشت زمان و پیشرفت بیماری و بیشتر شدن تعداد کانال های درگیر، هزینه درمان و عمل هم بیشتر خواهد شد. لیزر فیستول بهترین روش درمان قطعی این بیماری می باشد که خطرات و عوارض عمل جراحی با تیغ را نداشته و بدون درد و خونریزی به شکل سرپایی در مطب قابل انجام است.
هزینه درمان فیستول با لیزر از 5 میلیون تومان آغاز می شود و هزینه جراحی فیستول در بیمارستان نیز از 4 میلیون تومان آغاز می شود. البته هزینه های ذکر شده با توجه به وجود عفونت، شدت و شرایطی که فیستول در آن قرار دارد میتواند تغییر کند.
هزینه جراحی فیستول در بیمارستان خصوصی و دولتی چقدر است؟
به طور کلی عمل فیستول در بیمارستان ها به شکل سنتی انجام شده و در حال حاضر فعلاً بیمارستانی مجهز به دستگاه لیزر برای عمل فیستول نمی باشد. پس برای عمل فیستول با لیزر باید به کلینیک های خصوصی مراجعه کنید. اما آن دسته از بیمارانی که گمان میکنند “هزینه جراحی فیستول در بیمارستان” کمتر و مقرون به صرفه تر است باید بدانند که هزینه عمل فیستول در بیمارستان نیز از 4 میلیون تومان شروع شده و علاوه بر آن هزینه های زیر را هم در بر می گیرد:
عمل جراحی فیستول در بیمارستان، نیاز به بیهوشی دارد و هزینه اتاق عمل، داروی بیهوشی و عوارض آن بر روی بدن را در نظر بگیرید.
جراحی فیستول در بیمارستان به این شکل است که با تیغ و چاقوی جراحی روی کانال فیستول برش می خورد و بعد از عمل یا روی زخم بخیه زده می شود یا اینکه باز گذاشته می شود، به جز درد زیاد، این روش هزینه های جانبی دیگری هم مثل، تعویض پانسمان و کشیدن بخیه ها و … هم دارد.
هنگام مراجعه به بیمارستان برای عمل فیستول این نکته را حتماً در نظر بگیرید که برای جراحی در بیمارستان های دولتی و خصوصی، حتماً باید یک یا 2 روز هم قبل عمل و هم بعد عمل در بیمارستان بستری باشید که این مورد خود باعث افزایش هزینه عمل فیستول برای بیمار خواهد شد.
با توجه به این موارد بهتر است بگوییم در نگاه اول ممکن است هزینه عمل فیستول با لیزر بیش از جراحی باشد اما عمل جراحی شامل هزینه های پنهان و جانبی زیادی است که با توجه به درد زیاد حین جراحی، نقاهت طولانی و امکان عود بیماری و هزینه درمان دوباره، می توان اینگونه نتیجه گرفت که درمان فیستول با لیزر از لحاظ هزینه ای مقرون به صرفه تر از جراحی برای بیمار می باشد.
هزینه عمل فیستول در بیمارستان دولتی
هزینه عمل فیستول در بیمارستان دولتی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی می باشد. بیمارستان های خصوصی نیز ممکن است بخشی از هزینه عمل را پرداخت کنند. عمل فیستول در بیمارستان ها به طور کلی به شکل جراحی سنتی انجام می شود و بیشتر بیمارستان ها یه دستگاه های پیشرفته لیزر مجهز نیستند.
ممکن است فکر کنید که هزینه جراحی در بیمارستان دولتی ارزان تر از لیزر است اما این روش درمانی منسوخ شده و با عود مجدد فیستول و اتلاف وقت و هزینه برای بیمار همراه است. همانگونه که هزینه درمان فیستول با لیزر در بیمارستان های خصوصی از دولتی بیشتر است (به دلیل امکانات و رسیدگی بیشتر) هزینه درمان در کلینیک ها نیز متغیر می باشد اما نرخ بالا حداقل قیمتی است که از طرف سازمان بهداشت تایید شده است.
فیستول از جمله بیماری های پیچیده ای می باشد که هیچ راه خانگی برای درمان ندارد و فرد مبتلا باید یا عمل جراحی فیستول و یا لیزر را برای درمان انتخاب کند. با توجه به عوارض جراحی به شکل سنتی، نقاهت طولانی بعد از عمل و احتمال عود مجدد فیستول در این روش، درمان با لیزر با کمترین عوارض و بدون درد و خونریزی توصیه می شود.
عمل فیستول با لیزر بهتر است یا جراحی- مقایسه هزینه ها
درمان فیستول با لیزر بهتر است به دلیل:
لیزر نیازی به بیهوشی و بستری ندارد و به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی در کلینیک انجام می شود و بیمار نهایتاً یک ساعت بعد به خانه می رود.
نقاهت عمل جراحی بسیار طولانی می باشد و از چند هفته تا چند ماه ادامه دارد در حالی که لیزر کمترین دوره نقاهت را داشته و نیازی نیست بیمار برای مدت طولانی در خانه در رختخواب باشد.
عمل فیستول با لیزر تنها یک بار انجام می شود و نتیجه قطعی دارد در صورتی که جراحی ریسک بالایی دارد، و در صورت رعایت نکردن مراقبت های دوره نقاهت:
احتمال بازگشت فیستول و عود مجدد، تنگی مقعد یا گشاد شدن مقعد، بی اختیاری و آسیب به عضلات اسفنکتر را دارد و برای درمان دوباره باید روش دیگری به کار گرفته شود.
برخی دیگر از مزایای لیزر فیستول مقعدی نسبت به جراحی شامل کم تهاجمی بودن، عدم ورود آسیب به بافت های اطراف مقعد و داشتن حداقل عوارض می باشد.
موارد تاثیرگذار در هزینه لیزر فیستول مقعدی
تجهیزات کلینیک و دستمزد پزشک جراح فیستول
اندازه و محل قرار گیری فیستول
چه تعداد جلسه برای درمان لازم است؟
هزینه های مربوط به دوره نقاهت فیستول و دارو و پماد برای پیشگیری از عود مجدد فیستول
آیا هزینه درمان فیستول با لیزر تحت پوشش بیمه است؟
هزینه عمل های سرپایی مثل لیزر که کمتر از شش ساعت زمان می برد و نیازی به بستری و ماندن در بیمارستان نیست، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیست و بیمه هزینه آن را پرداخت نمی کند.
اما بیمه تکمیلی ممکن است با نامه پزشک، بخشی از هزینه ها را متقبل شود که برای این مورد باید با شرکت بیمه طرف قرارداد خود مشورت نمایید.
طول درمان لیزر فیستول
حداکثر زمان لیزر فیستول مقعدی 40 دقیقه می باشد و همچنین لیزر فیستول یک درمان سرپایی می باشد. به این معنی که در روز انجام آن می توان به خانه رفت. بروز عوارض جانبی مانند کبودی، خونریزی جزئی و تورم بعد از لیزر طبیعی است و معمولا نیازی به مراجعه به پزشک نیست و این عوارض خود به خود برطرف می شوند.
زمان بهبودی برای جراحی فیستول مقعدی با لیزر به عوامل مختلفی مانند سلامت کلی بیمار، شدت بیماری و رعایت دستورالعمل های پزشک برای مراقبت های پس از لیزر درمانی بستگی دارد. به طور کلی، بهبودی کامل بعد از لیزر فیستول مقعدی می تواند 2 تا 6 هفته طول بکشد. بهبودی کامل بعد از جراحی فیستول می تواند ماه ها طول بکشد که نسبت به لیزر درمانی طولانی تر است.
فیستول چیست ؟
فیستول مقعدی یک اتصال یا تونل غیر طبیعی است که بین کانال مقعد و پوست اطراف آن ایجاد می شود. فیستول معمولاً در نتیجه عفونت یا آبسه غدد مقعدی ایجاد می شود. فیستول مقعدی می تواند علائم مختلفی از جمله درد و ناراحتی مداوم در اطراف مقعد، تورم، قرمزی، ترشح و چرک ایجاد کند.
روش های درمان فیستول مقعدی
روش های متنوعی برای درمان فیستول مقعدی وجود دارد. این روش ها به دو دسته جراحی و غیرجراحی تقسیم می شوند. روش های جراحی درمان فیستول شامل :
فیستولومی
لیفت
تکنیک ستون
فلپ ادونسمنت
روش های غیر جراحی برای درمان فیستول شامل لیزر و تزریق چسب فیبرین می باشد.
عوارض عدم درمان فیستول مقعدی
فیستول باعث ایجاد درد، تورم و سوزش می شود و فیستول درمان نشده می تواند مشکلات و عوارض جدی تری برای بیمار به وجود آورد از جمله :
ایجاد آبسه مقعدی
عفونت شدید
بی اختیاری در دفع مدفوع
سپتیسمی
سرطان مقعد
التهاب صفاق
تخریب بافت اطراف مقعد
ایجاد درد شدید
ایجاد زخم مزمن