علت پیچ خوردگی روده چیست و چگونه میتوان آن را درمان کرد؟

علت پیچ خوردگی روده چیست و چگونه میتوان آن را درمان کرد؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

پیچ خوردگی رود یا ولولوس چیست؟
در ولولوس، روده به دور خود و مزانتری که از آن حمایت می کند می پیچد و منجر به انسداد می شود. این پیچ خوردگی باعث ایجاد اختلال در خونرسانی شده و به سرعت منجر به نکروز و سوراخ شدن روده می شود. پیچ خوردگی روده در کودکان و نوزادان بیشتر در روده کوچک ایجاد می شود، در حالی که پیچ خوردگی روده کوچک در بزرگسالان نادر است و بیشتر پیچ خوردگی روده بزرگ در این افراد ایجاد می شود که به عنوان ولولوس سیگموئید شناخته می شود.

علائم پیچ خوردگی روده
در اغلب موارد علائم ولولوس به طور ناگهانی ظاهر می شوند و به اندازه ای شدید هستند که فرد به سرعت به پزشک مراجعه می کند. علائم پیچ خوردگی روده شامل موارد زیر است:
درد و حساسیت شکم
استفراغ صفرای سبز
حالت تهوع
ورم شکم
مدفوع خونی
یبوست
نوزادان و کودکان مبتلا به پیچ خوردگی روده ممکن است علائم دیگری مانند گریه کردن ناگهانی، بی حالی، ضربان قلب و تنفس سریع از خود نشان دهند. گاهی اوقات، کودک ممکن است دوره هایی را تجربه کند که علائم ولولوس داشته باشد و در برخی زمان ها علائمی نداشته باشد. در این موارد، کودک ممکن است به پیچ خوردگی روده متناوب مبتلا باشد، نوعی از این بیماری که در آن علائم به طور دوره ای تکرار می شوند اما خود به خود از بین می روند.

علت پیچ خوردگی روده
در اغلب موارد علت ولولوس یک بیماری زمینه‌ ای یا مشکل فیزیکی است. با این حال، گاهی اوقات ممکن است به خودی خود رخ دهد. در بزرگسالان، علل پیچ خوردگی روده شامل موارد زیر می شود:
بزرگ شدن کولون
چسبندگی های شکمی که ممکن است پس از جراحی، آسیب یا عفونت ایجاد شوند
برخی از بیماری های روده بزرگ مانند بیماری هیرشپرونگ
عدم اتصال روده بزرگ به دیواره شکم 
یک اتصال باریک در پایه روده بزرگ
یبوست طولانی مدت (مزمن)
بارداری
علت پیچ خوردگی روده در نوزادان معمولا قرار گرفتن روده ها در مکانی نامناسب در شکم است که به دلیل چرخش نامناسب رخ می دهد.

تشخیص پیچ خوردگی روده
تشخیص سریع ولولوس از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در رسیدن به یک نتیجه موفقیت‌ آمیز در درمان این بیماری بسیار موثر است. برای تشخیص پیچ خوردگی روده معمولا از اشعه ایکس، سی تی اسکن و سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر استفاده می شود.

درمان پیچ خوردگی روده چیست؟
در ابتدا باید به این مسئله اشاره کرد که به دنبال درمان خانگی پیچ خوردگی روده نباشید، زیرا پیچ خوردگی روده یک بیماری جدی است که نیاز به درمان فوری داشته و در اغلب موارد تنها روش موثر برای درمان پیچ خوردگی روده جراحی است.
در جراحی پیچ خوردگی روده پزشک برشی کوچک در دیواره شکم نزدیک محل پیچ خوردگی روده ایجاد می کند و آن را باز می کند. سپس جریان خون را به نواحی تحت تاثیر ولولوس باز می گرداند. اگر بخشی از روده مرده باشد در صورت امکان، ممکن است که پزشک آن قطعه را خارج کند. گاهی اوقات نیاز است که بخش بزرگی از روده خارج شود و این امر که اتصال مجدد انتهای آن به یکدیگر را غیرممکن می کند. در این صورت جراح در دیواره شکم از مجرا (استوما) برای اتصال آنها استفاده می کند. در صورت استفاده از مجرا در جراحی پیچ خوردگی روده مدفوع فرد به طور موقت یا دائم به کیسه کلستومی وارد می شود.

عوارض پیچ خوردگی روده
پیچ خوردگی روده یک بیماری خطرناک است که در صورت عدم درمان به موقع می تواند تهدید کننده زندگی فرد باشد. علاوه بر خطر مرگ در اثر این بیماری عوارض دیگری از جمله موارد زیر وجود دارد:
عفونت شدید خون (سپسیس)
سندرم روده کوتاه (جذب ضعیف مواد غذایی از روده)
عفونت شکم (پریتونیت ثانویه)
ایسکمی روده
سوراخ شدن روده

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/XDxVW
نظرتان را بنویسید