بعد از عمل شقاق چی بخوریم
پس از جراحی شقاق، بدن به مواد مغذی مناسب برای جلوگیری از یبوست و به حداقل رساندن تحریک در ناحیه مقعد نیاز دارد. یک رژیم غذایی برنامه ریزی شده می تواند نقش مهمی در کاهش درد، التهاب و خطر عوارض داشته باشد و کمک کند تا در اسرع وقت به فعالیت های معمول خود بازگردید. رژیم غذایی بعد از عمل شقاق عبارت است از:
غذاهای پر فیبر مانند جو، برنج قهوه ای و نان گندم کامل و میوه های فیبری مانند سیب، گلابی، انواع توت ها و آلو و همچنین سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، اسفناج و هویج
پروتئینهای بدون چربی مانند مرغ بدون پوست، ماهی و تخم مرغ و پروتئین های گیاهی مانند لوبیا و عدس
چربی های سالم مانند آووکادو، آجیل، دانه ها و روغن زیتون
غذاهای غنی از پروبیوتیک شامل ماست
نوشیدن آب به مقدار زیاد
همچنین بعد از عمل فیشر باید از مصرف غذاهای تند، فرآوری شده، کافئین و غذاهایی که به سختی هضم می شوند خودداری کرد.
مراقبتهای بعد از عمل جراحی فیشر
بهبود کامل بعد از عمل جراحی فیشر معمولا به مدت 6 هفته زمان می برد. در این بین می توانید با استفاده از مراقبتهای بعد از عمل جراحی فیشر به روند بهبود خود کمک کنید. برخی از اقداماتی که می توانید انجام دهید عبارتند از:
برای درد بعد از عمل شقاق داروهای مسکن خود را به طبق تجویز پزشک مصرف کنید.
پمادها و کرم های تجویز شده توسط پزشک را به موقع و طبق دستور استفاده کنید.
برای کنترل درد و تورم از حمام آب گرم استفاده کنید.
برای بهبود سریع تر بعد از استحمام حتما ناحیه مقعد را به خوبی خشک کنید.
بعد از هر بار اجابت مزاج، ناحیه مقعد را به خوبی تمیز و خشک کنید.
برای جلوگیری از یبوست بعد از عمل فیشر از نرم کنندهای مدفوع استفاده کنید.
از غذاهای حاوی فیبر و مکمل های فیبر استفاده کنید.