شغل های گروه علوم انسانی برای خانم ها

شغل های گروه علوم انسانی برای خانم ها
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
phdphd.org

🔴 شغل های گروه علوم انسانی برای خانم ها

✅ بدون تردید انتخاب رشته مناسب دانشگاهی یکی از پله های موفقیت و یکی از تصمیمات سرنوشت ساز یک فرد در دنیای کنونی محسوب می شود. زیرا دوران جدید، عصر اطلاعات و ارتباطات تلقی می شود و با دانش و مهارت های کاربردی پیوند خورده است و از این رو به شدت به رشته ها و مشاغلی نیازمند است که بتواند به نیازهای مختلف و رو به رشد مردم در دوران کنونی پاسخ دهد. در این ارتباط انتخاب رشته های دانشگاهی در مقاطع مختلف برای آقایان و خانم ها اهمیت وافری داشته و از این حیث میان آقایان و خانم ها تفاوت های بارزی بین علاقه، استعداد و توانایی در نوع رشته های دانشگاهی وجود دارد. در این مقاله می خواهیم رشته ها و مشاغل گروه علوم انسانی که مختص و مناسب خانم ها در مقطع دکتراست را مورد بررسی و کندوکاو قرار دهیم. علوم انسانی همان گونه که از عنوان آن پیداست به مطالعه و شناخت انسان از جنبه های مختلف پرداخته و موضوعاتی هم چون دین و مذهب، تاریخ و فرهنگ، جغرافیا، جامعه و گروه های اجتماعی، روان آدمی و فرایندهای روانی، سیاست و روابط بین الملل، حقوق، تربیت و آموزش، ورزش و تربیت بدنی، اداره و سازماندهی یک سازمان، اقتصاد و رفتارهای اقتصادی مردم، موضوعات فلسفی، زبان و ادبیات و …. همگی در حوزه گسترده و در هم تنیده علوم انسانی(آینده شغلی رشته های علوم انسانی چه خواهد بود ؟) مورد بحث و بررسی علمی قرار می گیرد.

دانشکده‌های علوم انسانی رشته‌های مختلفی اعم از فلسفه، روان‌شناسی، هنر، حقوق، جامعه‌شناسی، مدیریت و… را شامل می‌شوند. افرادی که قصد دارند وارد این رشته شوند، باید به تفکر انتقادی، نوشتن و تحلیل کردن تسلط داشته باشند. مسلط بودن به این مهارت‌ها باعث موفقیت شغلی آن‌ها خواهد شد. بنابراین هیچ رشته مهندسی در رشته انسانی وجود ندارد.

طبق آمار واصله از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری/مرکز ملی آمار/ مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی مشاهده می شود که بیشترین سهم زنان دانشجو در مقطع دکتری در رشته های علوم پایه می باشد و درمقابل ، سهم زنان در گروه فنی مهندسی در کمترین حالت ممکن بین سایر گروه های آزمایشی را دارد.

بی میلی زنان در مقطع دکتری نسبت به رشته های فنی و مهندسی مشهود است.

پر متقاضی ترین رشته ها در مقطع دکتری بین زنان ، رشته های علوم پایه (۶۳ درصد زنان و ۳۷ درصد مردان) می باشند.

حوزه آموزش عالی شامل تمامی مقاطع تحصیلی بالاتر از دیپلم است که شامل دانشجویان، فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی است که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دانشگاه ازاد اسلامی اداره شده و دربرگیرنده سطوح : کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای حرفه ای و تخصصی است. اطلاعات دانشجویان، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، استادان در حوزه‌های متفاوت علمی، کارکنان شاغل در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی و … در این بخش ارائه می‌شود.(لیست دانشگاه های آزاد تهران)

ورود به شاخه ها و رشته های علوم انسانی در وهله اول باید منوط به علاقه و استعداد فرد در این رشته ها باشد. زیرا علوم انسانی برخلاف رشته ها و مشاغل فنی مهندسی و بهداشت، کم تر خصلت فنی و مهارتی دارد و عمدتا حالت آکادمیک و نظری دارد و دانش آموخته این رشته ها باید خود بتواند در بازار کار با تلاش و جدیت مستمر موفق تر عمل نماید.


🔴 لیست شغل های گروه علوم انسانی با مدرک دکتری

نکته قابل توجه در این آمارها، این است که تنها حدود ۴۰ درصد زنان دارای تحصیلات دانشگاهی وارد بازار کار شده اند و عملا حدود ۶۰ درصد زنان دارای تحصیلات دانشگاهی در ایران بیکار هستند. نکته دیگر هم این که بیش از ۷۰ درصد زنان بیکار در کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند و از تمام این آمارها مشخص می شود که سهم زنان تحصیلکرده دانشگاهی در میان بیکاران کشور بسیار بالاست.


🔴 پردرآمدترین رشته های انسانی در ایران برای زنان با مدرک دکتری

✅ به نظر می رسد با توجه به بازار کار نسبتا مناسب رشته حقوق و نیازهای حقوقی و حل دعاوی بسیار بین مردم، رشته حقوق از میان سایر رشته های دانشگاهی گروه علوم انسانی بهترین رشته برای خانم ها باشد و مشاغل وکالت، مشاور حقوقی و استادی دانشگاه در رشته حقوق بهترین و پردرآمدترین شغل گروه علوم انسانی برای خانم ها با مدرک دکتری باشد. البته باید گفت که شغل استادی دانشگاه با مدرک دکترا در سایر رشته ها نیز از باب درآمد بهتر از مشاغل دیگر برای خانم ها می باشد.

یکی از مشاغل محبوب و البته پردرآمد در علوم انسانی، رشته روان‌شناسی است. روان و ارتباطات انسان نسبت به هم‌نوع و جامعه خود، به حدی پیچیده است که گاهی با تنش‌ها و مشکلات مختلف گره می‌خورد. روان‌شناس‌ها با مطالعات عمیق بر روی کارکرد مغز، رفتار انسان، معضلات اجتماعی و خیلی از موارد دیگر، این توانایی را پیدا می‌کنند تا افراد را در مسیر حل مشکلات، یاری کنند. روان‌شناسی شغلی است که درگذشته توجه زیادی به آن نمی‌شد و به‌صورت عمومی توسط مردم مورداستفاده قرار نمی‌گرفت. در سال‌های اخیر با بالارفتن آگاهی سطح جامعه و افزایش اطلاعات، تقریباً همه به این موضوع واقف هستند که یک مشاور و روان‌شناس در همه‌ی زمینه‌های زندگی می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا ساده‌تر از موانع عبور کنند و آرامش بیش‌تری را به دست بیاورند. واردشدن به رشته روان‌شناسی نیاز به قوه‌ی تحلیل زیادی دارد و فرد علاوه بر کنترل داشتن به احساسات خود، باید شنونده‌ی خوبی نیز باشد. فن بیان قوی و استفاده درست از کلمات، می‌تواند به نفوذپذیری گفته‌های یک روان‌شناس کمک کند و پذیرش از سمت مراجعه‌کننده، راحت‌تر انجام گیرد. (پردرآمدترین شغل رشته انسانی)


افراد تحصیل‌کرده در این رشته، از دو طریق می‌توانند وارد باز کار شوند:

🌟 جذب در مراکز دولتی: بیمارستان‌های اعصاب و روان، کلینیک‌های ترک اعتیاد، مراکز اصلاح تربیت، آموزش و پرورش، کلینیک‌های مشاوره، زندان‌ها و… مکان‌هایی هستند که روانشناسان می‌توانند با آنها همکاری کرده و به‌صورت کارمند، کسب درآمد کنند.

🌟 فعالیت به‌صورت شخصی: فارغ‌التحصیلان رشته روان‌شناسی با دریافت مجوز معتبر، اجازه دارند تا کلینیک یا مرکز مشاوره تأسیس کنند و به طور شخصی، خدمات مشاوره ارائه دهند. بازه درآمد این شغل، بسته به تجربه و توانایی فرد و همچنین مدل جذب مشتری، بسیار متغیر خواهد بود.

 

مشاوره تحصیلی آزمون دکتری ( تلفنی- اینترنتی )

 

🔴 بازار کار کدام رشته ها بهتر است

✅ در میان رشته های گروه علوم انسانی برخی از رشته ها در بازار کار وضعیت مناسبی دارند و به عبارتی درآمد حاصل از این رشته ها در مقایسه با دیگر رشته ها بیشتر و بهتر است. رشته های حقوق و وکالت، حسابداری، مجموعه رشته های مدیریت، روان شناسی و علوم ارتباطات از سایر رشته های علوم انسانی بازار کار بهتر و طبعا درآمدزایی بیشتری دارند. و از این رو برای خانم هایی که به دنبال رشته های دارای بازار کار خوبی هستند، رشته های مناسب و مطلوبی به نظر می رسند(برای مشاهده بازار کار و آینده شغلی این رشته ها کلیک کنید).

 

🔴 کدام رشته های علوم انسانی برای خانم ها بهتر است

✅ اگر بخواهیم بگوییم شغل های گروه علوم انسانی برای خانم ها کدام است، نمی توان با قاطعیت چنین ادعایی را داشت. اما با توجه به این که خانم ها روحیات متفاوتی از آقایان دارند و احساسی تر و عاطفی تر از مردان هستند و نیز سایر تفاوت ها که به دلیل ساختار بیولوژیک مغز در آنان است، می توان نتیجه گرفت که رشته هایی هم چون علوم تربیتی، روان شناسی و مشاوره، زبان و ادبیات، مددکاری اجتماعی، علوم ارتباطات و روابط عمومی از میان سایر رشته های علوم انسانی مناسبت بیشتری برای خانم ها دارند. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که داشتن علاقه و استعداد در هر رشته ای زمینه را برای موفقیت فرد چه آقا و خانم مهیا می کند و این مطلب که کدام شغل های گروه علوم انسانی برای خانم ها بهتر و مناسب تر است یک دیدگاه کلی است که مبتنی بر دلایل و شواهد علمی است.(مطالب مرتبط با مشاوره رایگان آزمون دکتری اینجا بزنید)

بهترین رشته مدیریت برای خانم‌ها

رشته‌های مدیریت هیچ نوع محدودیتی برای خانم‌ها و آقایان ندارند. درحالیکه شغل های گروه علوم انسانی برای خانم ها بیشتر در این رشته وجود دارد. اما ظاهرا گرایش خانم‌ها به برخی از رشته‌های مدیریت مانند مدیریت بازارگانی، مدیریت دولتی، مدیریت بیمه، مدیریت امور آموزشی و مدیریت خانواده بیشتر از سایر رشته‌ها است.(پردرآمدترین رشته های انسانی در ایران)

بهترین رشته مدیریت برای آقایان

رشته‌ های مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، مدیریت امور بانکی، مدیریت کسب‌وکار و مدیریت دولتی از جمله رشته‌هایی می‌باشند که آقایان علاقه بیشتری به آن‌ها دارند. یکی از دلایل محبوبیت این رشته‌ها بازار کار خوب آن‌ها است. اگرچه همه این رشته‌ها میزان محبوبیت یکسانی برای آقایان دارند؛ اما برخی معتقدند مدیریت صنعتی جز بهترین رشته‌های مدیریت است.

بهترین رشته مدیریت برای مهاجرت

امروزه مهاجرت تحصیلی برای اکثر رشته‌ها هموار است. در مورد رشته مدیریت نیز مسیر مهاجرت برای اکثر گرایشات مدیریت کاملا باز است. با این حال رشته‌های مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، مدیریت کسب‌وکار و مدیریت مالی شرایط بهتر و مشکلات کمتری برای مهاجرت دارند.

شغل‌های رشته انسانی و تحصیل در این رشته چه اهمیتی دارد؟

رشته انسانی در خانواده‌های ایرانی به‌اندازه تجربی و ریاضی اهمیت ندارد. خیلی از افراد به‌اشتباه عقیده دارند که فقط افرادی وارد این رشته می‌شوند که از نظر تحصیلی عملکرد خوبی ندارند. در ابتدای مقاله هم به این موضوع اشاره کردیم که تقریبا ۸۰ درصد افراد تاثیرگذار، در رشته‌های مختلف علوم انسانی تحصیل کرده‌اند. متاسفانه سیستم آموزش ما در به وجود آوردن این طرز فکر، بی تقصیر نیست. رشته‌های علوم انسانی اگر به درستی اجرا شوند، قادر خواهند بود تا سطح آگاهی جامعه را به طور قابل توجهی افزایش دهند و در نتیجه باعث رشد کشور شوند.



 

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/Zq26
نظرتان را بنویسید