تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله

تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
MR_LapTop

اگر شما هم از جمله کسانی هستید که در زمان خرید رم، با انواع رم مواجه شده اید که نمی دانید چه تفاوت هایی با هم دارند، ما در این مقاله قصد داریم تا به یکی از مهم ترین تفاوت های رم ها بپردازیم که آگاهی از آن در زمان خرید آن ها، به شما کمک می کند تا انتخاب مناسب تری برای سیستم خود داشته باشید. یکی از تفاوت های این رم ها، تعداد اسلات های آن ها است که به صورت رم تک کاناله، دو کاناله و چهار کاناله شناخته می شوند. اکنون ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله در چیست؟ 

در پاسخ به این سوال می توان گفت که رم تک کاناله و دو کاناله در تعداد کانال های رم ارتباطی بین رم و مادربرد با هم متفاوت هستند که همین امر در عملکرد و نحوه انتقال اطلاعات بین آن ها تاثیر می گذارد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل به تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله و تاثیری که تعداد اسلات های این رم ها بر عملکرد سیستم می گذارند، بپردازیم. در صورتی که تمایل دارید تا درباره این ویژگی رم ها اطلاعات بیشتری به دست آورید، به شما پیشنهاد می کنیم تا این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

تفاوت ظاهری رم دو کاناله و تک کاناله

تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله

از مهم ترین تفاوت رم تک کاناله و دو کاناله باید به تفاوت آن ها در مشخصات ظاهری آن ها اشاره کرد. به طوری که به راحتی می توان آن ها را از هم تشخیص داد. رم های دو کاناله از دو اسلات رم با دو ظرفیت حافظه برخوردار هستند؛ در حالی است که حافظه رم تک کاناله از یک اسلات رم با یک ظرفیت حافظه عرضه می شود.

برای تشخیص این رم ها باید به فضای اسلات رم روی مادربرد توجه کنید و بر اساس آن، رمی را انتخاب کنید که کاملا با سیستم و قطعات کامپیوتری شما سازگاری داشته باشند. معمولا مادربرد هایی که از دو اسلات رم پشتیبانی می کنند، فضای مورد نظر موجود بر روی این مادربردها با دو رنگ مختلف نمایش داده می شود. برای مثال ممکن است که این فضا با رنگ های آبی _ سفید یا مشکی _ سفید مشخص شده باشد که شما به راحتی می توانید با تشخیص آن، رم دو کاناله را بر روی مادربرد خود نصب کنید. 

تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله در عملکرد 

در ابتدا قبل از تاثیر عملکرد در تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله باید بدانید که رم ها از طریق اسلات های آن ها بر روی مادربرد قرار می گیرند. بر همین اساس نیز مادربردها به گونه ای ساخته شده اند که بر اساس نوع و مدل آن ها با رم های تک کاناله، دو کاناله و چهار کاناله سازگاری داشته باشند. این رم ها در عملکرد کلی سیستم تاثیر می گذارند و انتخاب درست آن ها به شما کمک می کند تا از سیستمی با سرعت بالاتر برخوردار باشید. نکته مهمی که باید در این باره بدانید این است که تعداد اسلات های رم ها در پهنای باند و سرعت رم ها تاثیر دارد و رم های دو کاناله از پهنای باند بیشتری برخوردار هستند. به همین دلیل نیز اگر شما کاربر حرفه ای یا گیمر هستید و به سیستمی با عملکرد حرفه ای نیاز دارید، بهتر است رم دو کاناله یا چهار کاناله برای سیستم خود انتخاب کنید که از سرعت و فرکانس بالاتری برای انتقال داده و اطلاعات برخوردار هستند.

تفاوت عملکرد گیمینگ رم تک کاناله و دو کاناله

در رابطه با تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله در بازی های کامپیوتری، باید موارد مختلفی مورد توجه قرار بگیرند. برای نمونه مشخصات فنی محصولات می توانند در عملکرد آن ها تاثیرگذار باشند و کاربران بهتر است در زمان خرید این رم ها حتما به مشخصات فنی آن ها و سازگاری این محصولات با مادربرد خود توجه نمایند. با این وجود اگر بخواهیم بررسی کلی در این باره داشته باشیم، می توانیم بگوییم که رم های تک کاناله، پهنای باند کمتری نسبت به رم های دو کاناله ارائه می دهند. در حقیقت شما با خرید رم های دو کاناله سرعت بیشتری را در هنگام اجرای بازی های کامپیوتری مشاهده خواهید کرد و به عنوان یک گیمر حرفه ای یا حتی مبتدی تجربه بازی لذت بخش تری را خواهید داشت.

رم تک کاناله بخریم یا دو کاناله؟

تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله

اگر بخواهیم بررسی کلی درباره فرق رم تک کاناله و دو کاناله داشته باشیم، باید به این مورد اشاره کنیم که رم دو کاناله با توجه به قابلیت هایی که به کاربران ارائه می دهد، به مراتب از برتری بیشتری نسبت به رم تک کاناله برخوردار است. در صورتی که رم دو کاناله برای سیستم خود خریداری کنید، از پهنای باند بیشتری برخوردار خواهید شد و حتی تعویض این رم ها در صورت خرابی آن ها برای شما آسانتر خواهد بود. 

اگر بخواهیم این ویژگی را در یک مثال به شما توضیح بدهیم، برای مثال فرض کنید که شما برای سیستم خود به 16 گیگابایت حافظه رم احتیاج دارید. در این حالت شما دو حق انتخاب دارید؛ می توانید یک رم تک کاناله 16 گیگابایتی خریداری کنید یا می توانید دو اسلات رم 8 گیگابایت در حالت دو کاناله خریداری نمایید. در این مثال تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله در این است که در صورتی که شما دو اسلات رم 8 گیگابایتی خریداری کنید، از پهنای باند بیشتری و سرعت بالاتری برخوردار خواهید بود. علاوه بر آن، این مزیت برای شما وجود دارد که در صورتی که هر یک از اسلات های رم شما دچار خرابی شدند، به راحتی می توانید آن را تعویض کنید و هزینه کمتری را متحمل شوید. البته نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که حتما باید توجه داشته باشید رمی که خریداری می کنید با مادربرد سیستم شما هم سازگاری داشته باشد. 

جمع بندی

با توجه به توضیحاتی که درباره تفاوت رم تک کاناله و رم دو کاناله دادیم، شما به راحتی می توانید با بررسی مشخصات فنی رم ها در تاپ رایان درباره سازگاری این محصولات با مادربرد سیستم خود، رم تک کاناله یا دو کاناله مناسب سیستم خود را خریداری کنید. هم چنین در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری برای خرید هر یک از این محصولات داشته باشید، این امکان برای شما در تاپ رایان فراهم است تا بتوانید به راحتی با تیم فنی ارتباط برقرار کنید و محصول متناسب با سیستم خود را خریداری نمایید.

نظرتان را بنویسید