پماد تریامسینولون برای چه مشکلاتی کاربرد دارد؟

 پماد تریامسینولون برای چه مشکلاتی کاربرد دارد؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

پماد تریامسینولون ان ان برای چیست؟
پماد تریامسینولون برای درمان خارش، قرمزی، خشکی، پوسته پوسته شدن، التهاب و ناراحتی های ناشی از بیماری‌ های پوستی مختلف، از جمله پسوریازیس (بیماری پوستی که در آن لکه‌ های قرمز در برخی از نواحی بدن ایجاد می‌شود و اگزما (بیماری پوستی که باعث خشکی و خارش پوست و گاهی اوقات قرمزی پوست می‌ شود) استفاده می‌ شود. همچنین در برخی از موارد از آن برای شقاق و بواسیر استفاده می شود، زیرا این بیماری ها می توانند منجر به التهاب و خارش پوست اطراف مقعد شوند. تریامسینولون در دسته ای از داروها به نام کورتیکواستروئیدها قرار می گیرد که با فعال کردن مواد طبیعی در پوست باعث کاهش تورم، قرمزی و خارش می شود.

پماد تریامسینولون برای بواسیر
از پماد تریامسینولون ان ان معمولا زمانی برای هموروئید استفاده می شود که بواسیر منجر به التهاب و خارش زیاد در اطراف مقعد شود. از این پماد تنها باید برای بواسیر های خارجی استفاده کرد و نمی توان آن را در داخل مقعد و برای درمان بواسیر داخلی استفاده کرد. زمانی که سوزش و بثورات پوستی ناشی از هموروئید با استفاده از سایر پمادها برطرف نمی شود، پزشک ممکن است این پماد را تجویز کند.

پماد تریامسینولون برای شقاق مقعدی
شقاق می تواند منجر به درد در اطراف مقعد شود و معمولا برای تسکین این درد پزشک استفاده از پماد لیدوکائین را توصیه می کند. اما زمانی که پوست مقعد در اثر شقاق دچار التهاب یا خارش شدید می شود پزشک ممکن است برای برطرف کردن آن استفاده از پماد تریامسینولون ان ان را توصیه کند.

نحوه استفاده از پماد تریامسینولون 
اولین نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که پماد تریامسینولون فقط باید با تجویز پزشک مورد استفاده قرار بگیرد. اگر این پماد بیش از اندازه تجویز شده مصرف شود می تواند منجر به بروز عوارض جانبی شود. همچنین این دارو فقط برای استفاده روی پوست است، پس از آن در اطراف نواحی که دارای سوختگی، خراش و بریدگی هستند استفاده نکنید. برای استفاده از پماد تریامسینولون مراحل زیر را دنبال کنید:
قبل و بعد از مصرف این دارو دست های خود را با آب و صابون بشویید.
یک لایه نازک از پماد را روی ناحیه آسیب دیده پوست بمالید و به آرامی مالش دهید.
ناحیه تحت درمان را بانداژ نکنید و با چیزی نبندید، مگر اینکه پزشک انجام این کار را توصیه کرده باشد.
معمولا از پماد تریامسینولون 2 تا 4 بار در روز استفاده می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر است از پزشک سوال بپرسید.

عوارض جانبی پماد تریامسینولون 
استفاده از پماد تریامسینولون مانند هر داروی دیگری می تواند با عوارض جانبی همراه باشد. اولین نکته ای که قبل از استفاده باید به آن توجه داشته باشید این است که حتما در مورد سایر شرایط پزشکی و داروهایی که استفاده می کنید به پزشک اطلاع دهید. برخی از عوارض جانبی رایج پماد تریامسینولون شامل:
سوزش، قرمزی و خارش پوست
خشکی پوست
آکنه
تغییر رنگ پوست
رشد موهای ناخواسته
برجستگی های ریز قرمز یا سفید روی پوست
گاهی اوقات عوارض جانبی ناشی از مصرف پماد تریامسینولون می توانند جدی تر و خطرناک تر از موارد بالا باشند و نیاز به رسیدگی فوری دارند. واکنش های آلرژیک نسبت به این پماد نادر است، اما ممکن است برخی افراد آن را تجربه کنند. برخی از علائم حساسیت به پماد تریامسینولون شامل مشکلات تنفسی یا خس خس سینه، افزایش ضربان قلب، تب، تورم غدد لنفاوی، مشکل در بلع یا گرفتگی گلو، کهیر، حالت تهوع یا استفراغ، سرگیجه، احساس سبکی سر، یا غش کردن، گرفتگی معده، درد مفاصل و تورم صورت، لب ها، دهان، زبان یا گلو می باشند.

تداخلات با پماد تریامسینولون
برخی از داروها را نباید با غذاهای خاص مصرف کرد زیرا می توانند باعث تداخل شوند. همچنین استفاده از الکل یا تنباکو با برخی داروها نیز ممکن است باعث بروز تداخلات شود. به همین دلیل قبل از استفاده از پماد تریامسینولون با پزشک مشورت کنید. وجود برخی مشکلات پزشکی ممکن است بر استفاده از این دارو تاثیر بگذارد. به همین دلیل حتما باید قبل از مصرف این پماد در مورد سایر شرایط پزشکی با پزشک مشورت کنید، به ویژه اگر به یکی از مشکلات زیر مبتلا هستید:
سندرم کوشینگ
دیابت
هایپرگلیسمی (قند خون بالا)
عفونت پوست در محل یا نزدیک محل مصرف پماد
زخم های بزرگ، پوست شکسته یا آسیب شدید پوستی

شرایط نگهداری پماد تریامسینولون
پماد تریامسینولون را در دمای اتاق، دور از حرارت، رطوبت و نور مستقیم نگهداری کنید. همچنین در مکان های خیلی سرد که ممکن است منجر به یخ زدگی دارو شوند نگهداری نشود.

پماد تریامسینولون برای کودکان
استفاده از پماد تریامسینولون برای کودکان تنها باید به تجویز و تحت نظارت پزشک باشد. این پماد ممکن است برای درمان اگزما، پسوریازیس و درماتیت تماسی در کودکان استفاده شود. کودکان ممکن است مقادیر بیشتری از پماد را از طریق پوست جذب کنند که می تواند عوارض جانبی جدی برای آنها ایجاد کند. کودکانی که از این پماد استفاده می کنند ممکن است عوارضی از جمله کند شدن رشد و تاخیر در افزایش وزن را تجربه کنند. برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی به هیچ وجه مقادیر بیشتر از تجویز پزشک را برای کودکان استفاده نکنید.

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/XDxGo
نظرتان را بنویسید