درمان سرطان مقعد
درمان سرطان مقعد با توجه به نوع و مرحله سرطان انتخاب می شود. در اغلب موارد درمان سرطان مقعد با شیمی درمانی و پرتودرمانی انجام می شود. گاهی اوقات نیز ممکن است از جراحی برای برداشتن سرطان استفاده شود. همچنین اگر سرطان به قسمتهای دیگر بدن گسترش پیدا کرده باشد از درمان های متفاوتی استفاده می شود. در ادامه به بررسی روش های درمان سرطان مقعد می پردازیم.
شیمی درمانی و پرتودرمانی ترکیبی
در اغلب موارد برای درمان سرطان مقعد از ترکیب پرتودرمانی و شیمی درمانی استفاده می شود، زیرا ترکیب این دو روش درمان با یکدیگر برای کشتن سلول های سرطانی قوی تر است.
شیمی درمانی: شیمی درمانی می تواند به تنهایی یا به همراه پرتودرمانی برای درمان سرطان مقعد استفاده شود. شیمی درمانی با استفاده از داروهای قوی که در رگ تزریق می شوند یا قرص ها انجام می شود.
پرتو درمانی: پرتودرمانی با استفاده از اشعه ایکس برای از بین بردن یا آسیب رساندن به سلول های سرطانی انجام می شود. پرتودرمانی ممکن است به صورت خارجی یا داخلی انجام شود. پرتو درمانی سرطان مقعد ممکن است منجر به ناباروری دائمی یا موقت در زنان و مردان شود
در این روش، پرتو درمانی همزمان با شروع اولین دوره شیمی درمانی آغاز می شود. پرتودرمانی هر هفته به مدت پنج تا شش هفته انجام می شود.
عمل جراحی سرطان مقعد
همانطور که گفته شد در اغلب موارد برای درمان سرطان مقعد از پرتو درمانی و شیمی درمانی استفاده می شود اما در برخی از موارد نیاز است که درمان سرطان مقعد با عمل جراحی انجام شود. در موارد زیر پزشک عمل سرطان مقعد را توصیه می کند:
سرطان های مقعدی بسیار کوچک
سرطان مقعدی که به سایر درمان ها پاسخ نمیدهد
جراحی سرطان مقعد یک روش کم تهاجمی است که شامل برداشتن بخشی از مقعد است که بر اثر سرطان تحت تاثیر قرار گرفته است. در مواردی که نیاز به عمل بزرگتری است ممکن است مقعد، رکتوم و بخشی از کولون و غدد لنفاوی نزدیک مقعد و کشاله ران برداشته شود. در صورت انجام عمل جراحی سرطان مقعد کولوستومی نیز انجام می شود تا فرد بتواند مدفوع را در کیسه ای که به بدن وصل است دفع کند.
ایمونوتراپی
ایمونوتراپی در اغلب موارد برای درمان سرطان مقعدی انجام می شود که در مراحل آخر خود قرار دارد. این روش به مدیریت بهتر علائم سرطان مقعد کمک می کند. ایمونوتراپی درمانی دارویی است که به سیستم ایمنی کمک می کند تا سلول های سرطانی را از بین ببرد.
طول عمر بیماران سرطان مقعدی
تخمین طول عمر بیماران سرطان مقعدی به عوامل متفاوتی بستگی دارد. بر اساس تحقیقات انجام شده 70 درصد افراد مبتلا به سرطان مقعد، پنج سال بعد از تشخیص زنده بوده اند.
آیا سرطان مقعدی کشنده است
تعداد افرادی که هر ساله بر اثر سرطان مقعد جان خود را از دست می دهند در حال افزایش است، اما درمان سرطان مقعد اغلب بسیار موثر است و بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان مقعد درمان می شوند. اما سرطان مقعد می تواند یک بیماری جدی و کشنده باشد.
عوارض سرطان مقعد
در صورتی که سرطان مقعد درمان نشود می تواند به سایر قسمت های بدن سرایت یافته و گسترش پیدا کند. به ندرت ممکن است سرطان مقعد به ریه ها و کبد سرایت کند.
پیشگیری از سرطان مقعد
هیچ روشی وجود ندارد که بتوان با استفاده از آن به طور قطعی از سرطان مقعد پیشگیری کرد اما با انجام برخی اقدامات می توان احتمال بروز آن را کاهش داد. برخی روش های پیشگیری سرطان مقعد عبارتند از:
داشتن رابطه جنسی ایمن مانند استفاده از کاندوم
استفاده از واکسن HPV
خودداری از مصرف تنباکو و ترک سیگار