برای درمان نقرس چه بخوریم؟ (+غذاهای مضر)

برای درمان نقرس چه بخوریم؟ (+غذاهای مضر)
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

برای درمان نقرس چه بخوریم؟
یک رژیم غذایی مناسب برای نقرس، غنی از غذاهایی است که به کاهش سطح اسید اوریک کمک می کنند و همچنین از تشدید شدن آن جلوگیری می کنند. در ادامه به بررسی غذاهای مفید برای نقرس می پردازیم.

لبنیات کم چرب
محصولات لبنی منبع عالی پروتئین و کلسیم بدون محتوای پورین موجود در گوشت هستند. تحقیقات نشان داده است که محصولات لبنی کم چرب مانند شیر بدون چربی، ماست و پنیر کاتیج می توانند به کاهش سطح اسید اوریک کمک کنند.

گیلاس و انواع توت ها
مطالعات نشان می دهند که گیلاس، به ویژه گیلاس ترش (آلبالو) سطح اسید اوریک و تعداد دفعات حمله نقرس را کاهش می دهد. همچنین انواع توت ها از جمله توت فرنگی، بلوبری و تمشک نیز سرشار از ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدان ها هستند که به سلامت کلی مفاصل کمک می کنند.

سبزیجات
بیشتر سبزیجات پورین کمی دارند و به راحتی در رژیم غذایی نقرس قرار می گیرند. سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی، گل کلم و کلم بروکسل، و همچنین سبزیجات برگ‌ دار مانند اسفناج و کلم پیچ، سرشار از مواد مغذی هستند که التهاب ناشی از نقرس را کاهش می‌ دهند.

غلات کامل
غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو دوسر، کینوا و نان سبوس دار، منابع عالی فیبر هستند که می تواند به کاهش سطح اسید اوریک و بهبود عملکرد کلیه کمک کند. همچنین غلات سبوس دار کمتر منجر به افزایش قند خون می شوند و در مقایسه با کربوهیدرات های تصفیه شده، انتخاب بهتری برای مدیریت نقرس هستند.

آجیل ها و دانه ها
آجیل ها و دانه ها، از جمله بادام، گردو، تخم کتان و دانه چیا، چربی های سالم، پروتئین و فیبر را فراهم می کنند بدون اینکه منجر به تولید اسید اوریک شوند. این خوردنی ها را می توان به عنوان میان وعده به رژیم غذایی نقرس اضافه کرد.

حبوبات
حبوبات از جمله لوبیا و عدس و سرشار از پروتئین و فیبر گیاهی هستند که آنها را جایگزینی سالم برای گوشت می کند. پورین آنها در مقایسه با محصولات حیوانی نسبتاً کم است که آنها را گزینه خوبی برای دریافت پروتئین در مبتلایان به نقرس تبدیل می کند.

آب
هیدراته ماندن و دریافت میزان آب کافی برای افراد مبتلا به نقرس ضروری است، زیرا به دفع اسید اوریک از بدن کمک می کند. نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز می‌ تواند با بهبود عملکرد کلیه و دفع اسید اوریک، خطر تشدید نقرس را کاهش دهد.

مرکبات
مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت سرشار از ویتامین سی هستند که به کاهش سطح اسید اوریک در خون کمک می کند. قرار دادن این میوه‌ ها در رژیم غذایی به دلیل خواص تقویت‌ کننده سیستم ایمنی و آنتی‌ اکسیدانی آنها می‌ تواند فواید سلامتی بیشتری را به همراه داشته باشد.

غذاهای مضر برای نقرس
چندین غذا و نوشیدنی وجود دارند که منجر به افزایش سطح اسید اوریک و شروع شدن حملات نقرس می شوند. این خوردنی ها سرشار از پورین هستند که در طی هضم به اسید اوریک تجزیه می شوند. به همین دلیل اجتناب یا محدود کردن مصرف این غذاها برای افراد مبتلا به نقرس بسیار مهم است.

گوشت قرمز
انواع گوشت‌ های قرمز از جمله گوشت گاو، بره و خوک و همچنین گوشت‌ اندام های این حیوانات مانند جگر و کلیه‌ ها سرشار از پورین هستند. گوشت قرمز در افزایش سطح اسید اوریک نقش داشته و باید از مصرف آن خودداری شود یا تا حد ممکن مصرف آن کاهش داده شود.

غذاهای دریایی
انواع خاصی از غذاهای دریایی مانند ماهی آنچوی، ساردین، ماهی خال مخالی، شاه ماهی، صدف، میگو و خرچنگ سرشار از پورین هستند. برخی از ماهی ها ممکن است پورین کمتری داشته باشند، اما به طور کلی توصیه می شود برای جلوگیری از تشدید علائم نقرس مصرف غذاهای دریایی کاهش داده شود.

الکل
نوشیدنی های الکلی از جمله آبجو و مشروبات الکلی، باعث افزایش تولید اسید اوریک و کاهش دفع آن توسط کلیه ها می شوند. به ویژه نوشیدن آبجو به دلیل محتوای پورین زیاد آن می تواند برای افراد مبتلا به نقرس مشکل ساز باشد. مصرف تمامی نوشیدنی های الکلی برای افراد مبتلا به نقرس باید کاهش داده شود.

غذاها و نوشیدنی های شیرین
غذاها و نوشیدنی های حاوی قند بالا، به ویژه آنهایی که حاوی فروکتوز هستند (مانند نوشابه های شیرین و آب میوه ها)، می تواند در افزایش سطح اسید اوریک نقش داشته باشد. همچنین فروکتوز می تواند منجر به افزایش تولید اسید اوریک در کبد شود و علائم نقرس را تشدید کند.

غذاهای فرآوری شده
اغلب غذاهای فرآوری شده حاوی سطوح بالایی از کربوهیدرات های تصفیه شده، چربی های ناسالم و افزودنی های مصنوعی هستند که می توانند منجر به التهاب بیشتر و تشدید علائم نقرس شوند. این دسته از غذاها شامل گوشت های فرآوری شده و فست فود می باشد.

محصولات لبنی پرچرب
در حالی که محصولات لبنی می توانند منبع خوبی از کلسیم باشند، انواع پرچرب آنها مانند شیر کامل، خامه و پنیر ممکن است به دلیل داشتن چربی در ایجاد حملات نقرس در برخی افراد نقش داشته باشد. به جای آن می توان از محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی استفاده کرد.

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/R6Y5O
نظرتان را بنویسید