بهترین میوه برای درمان بواسیر
از مهمترین منابعی که برای درمان هموروئید باید در رژیم غذایی قرار بگیرد میوه است. انتخاب میوه های مناسب و حاوی فیبر بسیار مهم است. در زیر به بررسی بهترین میوه ها برای درمان هموروئید می پردازیم.
آلو خشک
آلو خشک به عنوان یک ملین طبیعی شناخته شده است. مطالعات نشان داده اند که مصرف آلو خشک می تواند به نرم شدن مدفوع و بهبود حرکت سیستم گوارشی کمک کند، در نتیجه در درمان یبوست که یکی از عوامل اصلی ایجاد بواسیر است مفید واقع می شود. پزشکان توصیه میکنند که برای درمان بواسیر هر روز آلو خشک مصرف شود ( حداکثر 10 عدد).
همچنین می توان آلو خشک را به مدت 10 دقیقه در آب جوشاند و بعد از نرم شدن آنها را مصرف کرد. در هر دو شکل آلو می تواند برای بواسیر مفید باشد. علاوه بر بهبود یبوست مصرف آلو خشک باعث می شود که فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشد و در نتیجه به حفظ وزن سالم نیز کمک می کند ( اضافه وزن یکی از عوامل موثر در ایجاد هموروئید است).
سیب
طبق مطالعات انجام شده سیب یکی از غنی ترین میوه های حاوی فیبر محسوب می شود. یک سیب با اندازه متوسط حاوی 4.4 گرم فیبر است. در پوست سیب نیز فیبرهای نامحلول وجود دارد که به نرم شدن و حجیم شدن مدفوع کمک می کنند و باعث کاهش زور زدن در حین اجابت مزاج می شوند.
گلابی
یک گلابی با اندازه متوسط حاوی 6 گرم فیبر است و به تنهایی می تواند مقدار زیادی از نیاز روزانه هر فرد به فیبر را برطرف کند. توصیه می شود که گلابی به همراه پوست خورده شود زیرا حجم زیادی از فیبر در پوست آن قرار گرفته است. علاوه بر فیبر، گلابی حاوی فروکتوز است و ترکیب فیبر و فروکتوز با یکدیگر آن را به یک ملین طبیعی عالی تبدیل می کند.
توت ها
انواع توت ها مانند تمشک، شاه توت و توت فرنگی حاوی مقادیر فیبر هستند. بهترین نوع توت برای بواسیر تمشک است زیرا 100 گرم تمشک حاوی 6.5 گرم فیبر است. علاوه بر فیبر بخش بزرگی از توت ها از آب تشکیل شده است به همین دلیل برای نرم شدن مدفوع و روان شدن حرکت دستگاه گوارش بسیار مفید است.
گوجه
گوجه حاوی فیبر و آب است در نتیجه می تواند یبوست را کاهش دهد و به آسان شدن دفع مدفوع کمک کند. همچنین گوجه حاوی یک آنتی اکسیدان طبیعی به نام نارنژنین می باشد که مانند ملین عمل می کند و به درمان یبوست کمک می کند.
کیوی
کیوی از فیبر و مقدار زیادی آب تشکیل شده است. کیوی به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند و باعث افزایش دفعات دفع مدفوع می شود و حجم مدفوع را نیز افزایش می دهد. همچنین آنزیم پیدا شده در کیوی با بهبود هضم به کاهش یبوست کمک می کند.
موز
موز به دلیل داشتن پکتین و نشاسته مقاوم برای آرام کردن علائم بواسیر استفاده می شود. موز همچنین حاوی 3 گرم فیبر است و نشاسته های مقاوم آن باکتری های مفید روده را تغذیه می کنند که برای درمان هموروئید بسیار مفید واقع می شود.
مرکبات
گوشت مرکبات از جمله لیمو، گریپ فروت و پرتقال حاوی مقادیر زیادی فیبر است. مرکبات نیز مانند گوجه حاوی نارنژنین هستند، ترکیبی که اثر ملین دارد. همچنین مرکبات حاوی مقدار زیادی آب هستند که می تواند به نرم شدن مدفوع و کاهش یبوست کمک کند.
خیار
خیار سرشار از آب است و به هیدراته نگه داشتن مجرای مقعد، کاهش التهاب و جلوگیری و درمان خارش مقعد ناشی از بواسیر کمک می کند. همچنین آب خیار می تواند باعث نرم شدن مدفوع شود. یک خیار با اندازه متوسط به همراه پوست حدود 2 گرم فیبر دارد و به هضم و حرکات منظم روده کمک می کند.
آووکادو
آووکادو یک میوه عالی برای رژیم غذایی بواسیر است. این میوه دارای چربی های تک غیر اشباع سالم و فیبر است که برای حفظ سلامت سیستم گوارش بسیار مفید هستند. یک آووکادوی متوسط حدود 10 گرم فیبر محلول و نامحلول دارد که به نرم نگه داشتن مدفوع کمک می کند و از حرکات منظم روده پشتیبانی می کند.
انجیر
انجیر، چه تازه و چه خشک، سرشار از فیبر است و می تواند به کاهش یبوست کمک کند، به همین دلیل انجیر یک گزینه عالی برای مدیریت بواسیر است. یک وعده کوچک انجیر خشک (حدود 3 تا 4 انجیر) حدود 5 گرم فیبر دارد. این فیبر به حجیم شدن مدفوع کمک می کند و حرکات سالم روده را تقویت می کند.
برای درمان بواسیر چه بخوریم؟
خوردن غذاهای پر فیبر و کم چرب می تواند به درمان بواسیر تا حد زیادی کمک کند. علاوه بر میوه ها می توان برای درمان بواسیر غذاهای زیر را نیز در رژیم غذایی قرار داد:
هویج
دانه چیا
سبزیجات برگ دار مانند بروکلی، اسفناج و کلم
حبوبات مانند لوبیا، عدس و نخود
آجیل مانند بادام
جو دوسر
کدو
سیب زمینی شیرین
غلات کامل
ذرت
ماست
غذاهای مضر برای بواسیر
مصرف برخی از غذاها می تواند برای بواسیر مضر باشد و علائم آن را تشدید کند به همین دلیل باید از خوردن آنها خودداری کرد. غذاهای مضر برای بواسیر عبارتند از:
غذاهای فرآوری شده و فست فود زیرا می توانند روند هضم را کند کنند
غذاهای تند مانند فلفل و سس تند زیرا می توانند دستگاه گوارش را تحریک کنند
غذاهای پر نمک مانند چیپس زیرا می توانند باعث نفخ شوند
محصولات لبنی، گوشت قرمز و غذاهای سرخ شده زیرا به سختی هضم می شوند
نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و الکل زیرا می توانند منجر به کم آبی شوند و دفع مدفوع را سخت تر کنند