علت جوش مقعدی چیست و چگونه درمان می شود؟

علت جوش مقعدی چیست و چگونه درمان می شود؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

جوش مقعدی چیست؟
جوش های مقعدی از همان نوع جوش هایی هستند که روی سایر قسمت های بدن مانند صورت ظاهر می شوند. جوش ها انواع مختلفی دارند مانند پاپول، پوسچول، ندول و جوش های سر سیاه. شکل جوش مقعدی با توجه به نوع آن می تواند متفاوت باشد مانند جوش های معمولی که برآمدگی های کوچک صورتی یا قرمز رنگ حاوی چرک هستند، جوش های بزرگ تر و پر از چرک که به آنها کیست می گویند، جوش های سر سفید که در اغلب موارد همرنگ پوست یا کمی روشن تر هستند، جوش های ملتهب و متورم که به نام پاپول شناخته می شوند و جوش های چرکی که مرکز آنها زرد یا سفید است.

علائم جوش مقعدی
علائم جوش مقعدی شامل ظاهر شدن یک برآمدگی کوچک یا بزرگ در اطراف مقعد است که در گاهی موارد حاوی چرک می باشد. رنگ این جوش ها می تواند زرد، سفید، صورتی و قرمز باشد. این جوش ها ممکن است ملتهب شوند و یا ترشحات کمی از آنها خارج شود. همچنین این جوش ها می توانند با درد و خارش همراه باشند.

علت جوش مقعدی
زمانی که منافذ پوستی مسدود می شوند، جوش ها به وجود می آیند. منافذ به یک فولیکول در زیر سطح باز می شود. فولیکول ها حاوی یک مو و یک غده چربی می باشند. این غده چربی به نرم نگه داشتن پوست و حذف سلول های مرده کمک می کند. غده چربی می تواند بیش از حد فعال شود و مقدار زیادی چربی تولید کنند که در نهایت منجر به ایجاد جوش مقعدی می شود. برخی از دلایل این امر عبارتند از:
عرق کردن و رطوبت
باکتری ها
رابطه جنسی مقعدی
تغییرات هورمونی در اثر بلوغ، بارداری و قاعدگی
ژنتیک
تحریک پوست با نشستن طولانی مدت و پوشیدن لباس های تنگ
عدم رعایت بهداشت مناسب در ناحیه مقعد
رژیم غذایی سرشار از شکر تصفیه شده یا لبنیات

تشخیص جوش مقعدی
در اغلب موارد برای تشخیص جوش مقعدی پزشک به بررسی علائم می پردازد و همچنین یک معاینه فیزیکی از ناحیه مقعد به عمل می آورد. معمولا پزشک بعد از معاینه فیزیکی از روی ظاهر برآمدگی می تواند جوش مقعدی را تشخیص دهد. در صورتی که پزشک مشکوک به مشکل دیگری باشد ممکن است از آزمایش هایی برای تایید تشخیص خود استفاده کند.

درمان جوش مقعدی
برای درمان جوش مقعدی میتوان از اقدامات ساده در خانه مانند رعایت بهداشت مقعد شروع کرد و همچنین با مراجعه به یک متخصص می توان از آنتی بیوتیک ها و پماد های مخصوص برای درمان جوش مقعدی استفاده کرد. در ادامه به بررسی روش های موجود برای درمان جوش مقعدی می پردازیم.

درمان خانگی جوش اطراف مقعدی
برای درمان جوش مقعدی به روش سنتی و در خانه روش های متنوعی وجود دارد اما توصیه می شود قبل از استفاده از این درمان ها به طور قطع بیماری جوش مقعدی تشخیص داده شده باشد. برخی از درمان های خانگی جوش مقعدی عبارتند از:
بعد از هر بار اجابت مزاج ناحیه مقعد را کاملا تمیز کنید.
هنگام استحمام و دوش گرفتن مقعد را با آب و صابون تمیز کنید.
از لباس زیر های نخی و تمیز استفاده کنید.
بعد از ورزش حتما دوش بگیریدو
از روغن درخت چای استفاده کنید.
در حمام سیتز بنشینید.
در صورت مرطوب و خیس شدن لباس زیر سریعا آن را تعویض کنید.
از کمپرس گرم برای تخلیه سریع تر جوش استفاده کنید
روی جوش مقعدی عسل بمالید (به علت خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی آن).

پماد برای درمان جوش مقعدی
در درمان دارویی جوش مقعدی می توان از قرص ها و پماد ها استفاده کرد، قبل از استفاده از هریک از موارد زیر برای درمان جوش مقعدی حتما با یک پزشک مشورت کنید:
پماد تتراسایکلین
پماد بنزوئیل پراکسید
پماد زینک اکساید
قرص آسیترتین 
اسید سالیسیلیک
پماد لیدوکائین
هیدروکورتیزون
پماد آداپالن 
آنتی بیوتیک ها از جمله آموکسی سیلین، سفالکسین، سفوتاکسیم، کلیندامایسین و سفازولین

جراحی جوش مقعدی
در اغلب موارد جوش های مقعدی با استفاده از درمان های خانگی و داروها برطرف می شوند و نیازی به استفاده از روشهای تهاجمی مانند جراحی نیست. در موارد نادری که جوش مقعدی با درمان های خانگی و دارویی برطرف نمی شود یا ناشی از یک مشکل دیگر است ممکن است که پزشک جراحی یا لیزر را برای از بین بردن آن توصیه کند.

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/gJYQ3
نظرتان را بنویسید